Πάσχα στο Ζαγόρι με πίτες, κλαρίνα και αρνί ψημένο σε μπόλια (14 συνταγές)

1 year ago 69
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στη Βίτσα, στο Ζαγόρι, στήσαμε ένα ηπειρώτικο γλέντι με κλαρίνα, ντόπιο κρασί ντεμπίνα και λαμπριάτικα φαγητά εμπνευσμένα από τη δωρική κουζίνα του τόπου.

Πάσχα στο Ζαγόρι με πίτες, κλαρίνα και αρνί ψημένο σε μπόλια (14 συνταγές)

Φωτογραφίες: Μιχάλης Παππάς

Ένα αυθεντικό Πάσχα στο χωριό ζήσαμε σκαρφαλώνοντας σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Ζαγορίου, τη Βίτσα. Στην πλατεία της, κάτω από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, παρέα με τρεις σεφ, τη Νένα Ισμυρνόγλου, τον Γιαννιώτη Παναγιώτη Σιαφάκα και τον Ιορδάνη Τσενεκλίδη, ανάψαμε φωτιές στο χώμα, στήσαμε παραδοσιακές γάστρες και μια παλιά μασίνα (στόφα), και αρχίσαμε τα μαγειρέματα.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ


Εγγραφείτε στο Newsletter

x

arrow-top

Read Original