Παρί: Ο Εμπαπέ προστάτευσε το ασύλληπτο ρεκόρ του με την υπογραφή του Μέσι

1 year ago 52
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 20.02.2023 | 08:51

 Ο Εμπαπέ προστάτευσε το ασύλληπτο ρεκόρ του με την υπογραφή του Μέσι @2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Το μαγικό γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 90+5' απέναντι στην Λιλ όχι μόνο χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην Παρί αλλά επέτρεψε στον Κιλιάν Εμπαπέ να κρατήσει ένα ασύλληπτο ρεκόρ που τρέχει από τότε που αγωνίζεται με τους πρωτευουσιάνους.

Η Λιλ στάθηκε κάτι παραπάνω από ένα υψηλό εμπόδιο για την Παρί αφού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά από το πρώτο 20λεπτο κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή στο 69' και να προηγηθεί με 3-2, όμως το φινάλε βρήκε την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ να χαμογελάει.

Και αυτό γιατί ο Κιλιάν Εμπαπέ έφερε το ματς στα ίσα στο 87' με πλασέ εντός περιοχής ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μίλησε η τεράστια κλάση του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έγραψε το τελικό 4-3 με σεμιναριακή εκτέλεση φάουλ.

 Ο παγκόσμιος Μέσι λύτρωσε τους πρωταθλητές με μαγικό φάουλ στο 90+5'

Μάλιστα, το 61ο γκολ του Μέσι στην καριέρα του με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν χάρισε απλά μία σημαντική νίκη στην Παρί στο δρόμο προς την υπεράσπιση των πρωτείων της στην Ligue 1 αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Κιλιάν Εμπαπέ να κρατήσει ένα απίστευτο ρεκόρ που "τρέχει" από τότε που σκόραρε για πρώτη φορά εντός έδρας με τους Παριζιάνους στο πρωτάθλημα.

Και αυτό γιατί μετράει 52 νίκες σε ισάριθμα ματς που έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τη φανέλα της Παρί στο "Παρκ ντε Πρενς" για την Ligue 1, με το ρεκόρ να απειλείται σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής παρά τα δύο γκολ που πέτυχε ο Γάλλος αλλά να έρχεται ο Αργεντινός και να το προστατεύει με το μαγικό αριστερό πόδι του.

Read Original