ΠΑΟΚ: Η εξήγηση για το επιθετικό κρεσέντο του Δικεφάλου

1 year ago 51

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ 10.03.2023 | 09:57

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε δυο παιχνίδια, στα οποία έλειπε ο βασικός του φορ, χάρη στην άνοδο των μεσοεπιθετικών του αλλά και τη συμμετοχή των ακραίων του αμυντικών.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε 11 γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια, στα οποία αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό του επιθετικό. Η πρώτη απουσία του Νέλσον Ολιβέιρα καταγράφηκε βέβαια στον αγώνα με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες και κόστισε μάλιστα στην ομάδα του που έμεινε στο 0-0.

Στα παιχνίδια που ακολούθησαν όμως με Ιωνικό στην Τούμπα και τη Λαμία στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός.

Οι δύο παράγοντες για το παραγωγικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ

Εκτός από τα δυο γκολ που πέτυχε ο Μπράντον Τόμας, ο βασικός αντικαταστάτης του Πορτογάλου στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ στα ισάριθμα παιχνίδια μεγάλο ρόλο στο παραγωγικό κρεσέντο του Δικεφάλου έπαιξαν δυο παράγοντες.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τον πλουραλισμό που είχε στο σκοράρισμα και ο δεύτερος με την ενεργοποίηση των μεσοεπιθετικών του και κυρίως του Κάλεντ Νάρεϊ.

Ο Γερμανός έκανε το παιχνίδι της ζωής του απέναντι στον Ιωνικό, συμμετέχοντας στα 5 από τα 6 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καταγράφοντας στην στατιστική του επίδοση 3 τελικές πάσες και έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στον αγώνα με τη Λαμία.

Ο Νάρεϊ που είχε γκολ και ασίστ και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μοιάζει να επανέρχεται σε φουλ φόρμα σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Από την άλλη πλευρά μετά από καιρό έγινε τόσο παραγωγικός ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος, που είχε μείνει χωρίς επιθετική συγκομιδή σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, σκόραρε ένα υπέροχο γκολ στο παιχνίδι της Κυριακής και χθες κατέγραψε 2 τελικές πάσες στα γκολ του Νάρεϊ και του Σάστρε.

Σε καλό φεγγάρι είναι και ο Κωνσταντέλιας που μετά τα μαγικά του στο ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα σκοράρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε δυο συνεχόμενα παιχνίδια της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ.

Και το εντυπωσιακό με τον νεαρό μεσοεπιθετικό είναι ότι ενώ δείχνει να κινείται στο ρελαντί, όταν ο ΠΑΟΚ ελέγχει το ρυθμό είναι αυτός που επιταχύνει ξαφνικά και βγάζει μπροστά την ομάδα του σε πολύ μικρό χρόνο.

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Λαμία ήταν η επιτομή της καλής συνεργασίας των τριών μεσοεπιθετικών του. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε, ο Ζίβκοβιτς τσίμπησε και πάσαρε και ο Νάρεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στα πρώτα 13'' για να ανοίξει το σκορ και ο δρόμος για τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Η επίδραση των ακραίων αμυντικών στο σκοράρισμα

Επίσης, σημαντική στην αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα ήταν η επίδραση των ακραίων αμυντικών του. Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό σκόραρε σε στατική φάση το δεξί μπακ, ο Τόμας Κεντζιόρα και το τελικό 6-0 διαμορφώθηκε από το γκολ του νεαρού Τζίμα που προήλθε από τη σέντρα ακριβείας του Ράφα Σοάρες.

Στη Λαμία ήταν ο Ζόαν Σάστρε που τα έκανε όλα. Ο Ισπανός που, αν και δεξιοπόδαρος αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ, έγραψε και γκολ και ασίστ επιστρέφοντας μετά από 13 ολόκληρους μήνες στο σκοράρισμα.

Ο Σάστρε, που είχε να σκοράρει από τις 6 Φλεβάρη του 2022 και το παιχνίδι της περυσινής κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, με το γκολ που πέτυχε στη Λαμία, έγινε ο 16ος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σκοράρει στην φετινή σεζόν.

Read Original