Παναθηναϊκός μεταγραφές: Πρώτη συμφωνία με την Κρουζ Αζούλ για το "ενοίκιο" του Αντούνα, νέες διαπραγματεύσεις για την οψιόν αγοράς

1 year ago 140

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ 09.01.2023 | 10:51

Οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Κρουζ Αζούλ για τον Αντούνα συνεχίζονται με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει για το ποσό του δανεισμού του παίκτη και να συζητούν για την οψιόν αγοράς του.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στα "φτερά" της επίθεσης και στη δημιουργία και πλέον εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση του Ούριελ Αντούνα από την Κρουζ Αζούλ.

Δημοσιεύματα από το Μεξικό τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (9/1) ανέφεραν πως έπειτα από πολλές μέρες συζητήσεων, υπάρχει μία πρώτη συμφωνία ανάμεσα στα δύο κλαμπ, για το ποσό των 500.000 δολαρίων (περίπου 468.000 ευρώ) όσον αφορά το "ενοίκιο" που θα πρέπει να καταβάλλουν οι "πράσινοι" προς το κλαμπ της Κεντρικής Αμερικής έως το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, εντός της σημερινής ημέρας (απ’ το απόγευμα κι έπειτα, λόγω της διαφοράς της ώρας) θα επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για την οψιόν αγοράς του 25χρονου διεθνούς Μεξικανού εξτρέμ.

Στην τρίτη πρόταση που είχε στείλει εγγράφως το "τριφύλλι" την περασμένη Παρασκευή (6/1) είχε προτείνει ένα συνολικό "πακέτο" για την αγορά του παίκτη, που έφτανε τα 5 εκατ. ευρώ (4,67 εκατ. ευρώ για "ενοίκιο" κι οψιόν αγοράς).

Η διοίκηση της Κρουζ Αζούλ έκανε αντιπρόταση τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1), ζητώντας πλέον του "ενοικίου", το ποσό των 6 εκατ. δολαρίων σε υποχρεωτική οψιόν αγοράς του Αντούνα το καλοκαίρι (5,6 εκατ. ευρώ) και ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ως εκ τούτου, με βάσει τις πληροφορίες που βγαίνουν (και) από το περιβάλλον του παίκτη, αυτή την στιγμή υπάρχει μία απόσταση της τάξεως του 1,5 εκατ. δολαρίων (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) η οποία θα πρέπει να "γεφυρωθεί" στην προσεχή διαπραγμάτευση ανάμεσα στα δύο κλαμπ.

Ενθαρρυντικό σημάδι η πρώτη συμφωνία

Το γεγονός πως υπήρξε η πρώτη συμφωνία πάνω στο θέμα του "ενοικίου" σαφώς και ήταν ένα πρώτο, πολύ ενθαρρυντικό σημάδι, πως οι δύο πλευρές αρχίζουν να πλησιάζουν. Και βεβαίως σ’ όλο αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η στάση του ίδιου του παίκτη, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους προς τη διοίκηση της Κρουζ Αζούλ, αλλά και τον προπονητή της ομάδας "Πότρο" Γκουτιέρες πως δεν θέλει να συνεχίσει άλλο στο Μεξικό, ζητώντας να του επιτραπεί η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό.

Η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο κι όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες, στα επόμενα στάδιο της (ούτως ή άλλως πολύ) "σκληρής" διαπραγμάτευσης του Παναθηναϊκού με την Κρουζ Αζούλ. Φαίνεται όμως πως υπάρχει πλέον περιθώριο για να υπάρξει συμφωνία, πιθανότατα με κάποιους επιμέρους όσους πάνω σε μπόνους συμμετοχών και στόχων, σ’ ένα σύνθετο deal.

Απ’ τον Παναθηναϊκό για την ώρα δεν διαρρέεται το παραμικρό -πράγμα πολύ φυσιολογικό, αφού η διαπραγμάτευση είναι σε πλήρη εξέλιξη- όμως είναι ξεκάθαρη πλέον η διάθεση να γίνει μία πολύ μεγάλη οικονομική υπέρβαση για την απόκτηση του Αντούνα. Ή αν εντέλει δεν ευδοκιμήσουν για "Χ" λόγους οι διαπραγματεύσεις με τους Μεξικανούς, για έναν εξτρέμ αντίστοιχου επιπέδου, προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ για τη μάχη που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα...

Read Original