Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ μπήκε "σφήνα" στο παρά ένα, αλλά ο Κλάινχαϊσλερ είχε ήδη πειστεί απ’ το τριφύλλι

1 year ago 177

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ 11.01.2023 | 12:57

Ο Λάσλο Κλάινχαϊσλερ θα αποτελέσει το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο Ούγγρος δημιουργικός μέσος δεν "συγκινήθηκε" από τις κρούσεις της Ντιναμό Ζάκγρεμπ, καθώς δέχθηκε ακόμα και στο παρά ένα.

Κάθε μεταγραφή έχει πάντα πολλά, διαφορετικά στάδια και πολλές ξεχωριστές παραμέτρους, που συνθέτουν το παζλ μέχρι την τελική συμφωνία και τις υπογραφές ή την κατάρρευση μίας διαπραγμάτευσης. Και πολλές φορές ορισμένες συνθήκες μπορούν να γίνουν λίγο περίπλοκες, εάν δεν έχεις ήδη προετοιμαστεί και λάβεις τα... μέτρα σου.

Ο Παναθηναϊκός παρακολουθούσε την υπόθεση του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ -ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα σήμερα (11/1) στις 13:30 για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει έως το καλοκαίρι του 2026- εδώ και πολλές εβδομάδες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ξεχωρίσει τον διεθνή Ούγγρο δημιουργικό μέσο, μαζί με τον Ολιβέιρα Κάουλι.

Κι αφού διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να βρεθεί σημείο επαφής με τη Λουντογκόρετς για τον Βραζιλιάνο, έδωσε το "ΟΚ" για να τρέξουν οι διαδικασίες με τον Κλάινχαϊσλερ, καθώς του κάλυπτε πάρα πολλά απ’ τα αγωνιστικά "κουτάκια". Και του προσφέρει τεράστια ευελιξία σε διαφορετικούς σχηματισμούς, καθώς μπορεί να παίξει στο "8", στο "10", αλλά εάν χρειαστεί και στα "φτερά" της επίθεσης (ειδικά αριστερά).

Έχει μεγάλη εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού, ακόμη μεγαλύτερη σε διεθνές επίπεδο με την Εθνική Ουγγαρίας (δύο παρουσίες σε Euro, τρομερές εμφανίσεις στο τελευταίο Nations League σε όμιλο "φωτιά" με Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία), ενώ οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί (8 γκολ και 4 ασίστ φέτος σε 20 ματς). Το όλο "πακέτο" λοιπόν του Ούγγρου τον κάλυπτε σε αυτό που ζητούσε...

Τα 4 σημεία που γνώριζε και "πάτησε" ο Παναθηναϊκός

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Στον Παναθηναϊκό ήταν απόλυτα ενημερωμένοι:

  1. Πως ο 28χρονος μέσος έχει ήδη αρνηθεί δύο προτάσεις της Όσιγιεκ για επέκταση του συμβολαίου του το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2023, με ταβάνι χρημάτων απ’ την πλευρά της κροατικής ομάδας τις 300.000 ευρώ.
  2. Πως το περασμένο καλοκαίρι η Όσιγιεκ είχε αποδεχθεί την πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ που της κατέθεσε η ουγγρική Ακαδημία Πούσκας για τον Κλάινχαϊσλερ, αλλά ο παίκτης αρνήθηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του σ’ αυτή τη φάση της καριέρας του, ψάχνοντας κάτι πολύ πιο δυνατό, διαφορετικό κι ανταγωνιστικό.
  3. Πως η Όσιγιεκ δεν ήθελε να πουλήσει τον Ούγγρο μέσο στον... ανταγωνισμό της, ήτοι στις πολύ πιο δυνατές και κραταιές Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ και προτιμούσε να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο σε ομάδα εκτός Κροατίας.
  4. Πως η Όσιγιεκ χρειαζόταν ρευστό, προκειμένου να διευθετήσει αρκετές ληξιπρόθεσμες οφειλές της και να αρθεί η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που της έχει επιβληθεί.

Ο δρόμος ήταν λοιπόν αρκετά... στρωμένος για τους "πράσινους", αρκεί να γίνονταν οι σωστές κινήσεις και στο κατάλληλο timing. Κι όντως στον Παναθηναϊκό να συνδύασαν και τα εκτέλεσαν όλα με το σωστό τρόπο.

Πρώτα με τον παίκτη, μετά με την Όσιγιεκ

Πρώτα άνοιξαν το δίαυλο επικοινωνίας με την κροατική ομάδα, η οποία είχε την επιλογή του Παναθηναϊκού ως την πλέον ενδεδειγμένη, αφενός για να μην χάσει τον Κλάινχαϊσλερ το καλοκαίρι ως ελεύθερο χωρίς να λάβει... ευρώ κι αφετέρου για να μην έχει γκρίνια από τους οπαδούς της πως τον πούλησε σε άλλη ομάδα της χώρας.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, στον οποίο παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια (κι απ’ τον Γιοβάνοβιτς κι από άλλα πρόσωπα εντός του Παναθηναϊκού) όλο το πλάνο που υπήρχε για τον ίδιο, το πρότζεκτ του κλαμπ, οι στόχοι και η προοπτική. Εκφράζοντάς του εξαρχής την εμπιστοσύνη τους με ένα πολυετές συμβόλαιο 3,5 ετών και αποδοχές σχεδόν διπλάσιες απ’ αυτές που του έδινε η Όσιγιεκ (περί τις 600.000 ευρώ ετησίως με τα μπόνους) που του προσέφεραν μία πολύ μεγάλη ασφάλεια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Όλη αυτή η προετοιμασία ήταν καθοριστική και κομβική για να "κλειδώσει" η μεταγραφή. Γιατί; Γιατί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενοχλημένη προφανώς κι απ’ την επιλογή της Όσιγιεκ να μην της πουλήσει τον παίκτη, προσπάθησε να μπει "σφήνα" με άλλο τρόπο στο... παρά ένα.

Η Ντινάμο επιχείρησε να τον "κλείσει" για το καλοκαίρι

Καλά πληροφορημένες πηγές από τους Κροάτες ρεπόρτερ, ανέφεραν πως η διοίκηση της Ντινάμο, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (9/1) να προσεγγίσει απευθείας τον Κλάινχαϊσλερ και να τον κλείσει από τώρα ως ελεύθερο για το προσεχές καλοκαίρι. Απ’ την στιγμή άλλωστε, που ο Ούγγρος είχε μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, υπήρχε κι αυτή η προοπτική για τον ίδιο...

Οι πρωταθλητές Κροατίας και πρωτοπόροι και στην εφετινή Supersport HNL, του πρότειναν ένα συμβόλαιο με αποδοχές που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 450.000 ευρώ και προσπάθησαν να τον πείσουν με την προοπτική της συμμετοχής του στο επόμενο Champions League, αλλά και της διεκδίκησης του τίτλου στην Κροατία, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με την Όσιγιεκ. Παράλληλα, επιχείρησαν να ρίξουν στο τραπέζι κι ένα σημαντικό πριμ υπογραφής για τον παίκτη και τον ατζέντη του.

Ο Κλάινχαϊσλερ δεν πήρε πίσω το λόγο του

Ο Κλάινχαϊσλερ όμως, είχε ήδη πειστεί απόλυτα απ’ το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού κι απ’ την στιγμή που είχε συμφωνήσει προφορικά με το "τριφύλλι", δεν πήρε πίσω το λόγο του, ενώ κι ο ατζέντης του δεν μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία και δεν πίεσε καθόλου τον πελάτη του, αφήνοντάς τον να αποφασίσει αυτός και μόνο το που θα συνέχιζε την καριέρα του.

Το βράδυ της Δευτέρας (9/1) η πλευρά του παίκτη κι ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσαν την αρχική συμφωνία τους, οριστικοποιήθηκαν οι επί μέρους λεπτομέρειες της συνεργασίας τους και την επομένη (10/1), οι "πράσινοι" έκλεισαν το deal και με την Όσιγιεκ. Με τον Κλάινχαϊσλερ να παίρνει εντός της σημερινής ημέρας το αεροπλάνο απ’ τη Βουδαπέστη για την Αθήνα, παρά την προσπάθεια της Ντινάμο να του αλλάξει το δρομολόγιο για το Ζάγκρεμπ...

Read Original