Τριγυρνάμε στις πλατείες της Αθήνας, όχι για να κάνουμε ποδήλατο, αλλά για να φάμε και να πιούμε! Ε, τι άλλο θα κάναμε εμείς οι «γαστρονόμοι»; Εκεί που τριγυρνάμε λοιπόν, μας πιάνει μια πείνα, μια λιγούρα, καταλαβαίνετε, και βρίσκουμε τα μέρη, που μας «κλείνουν το μάτι» και μας υπόσχονται μια νόστιμη και ωραία εμπειρία. Αυτά τα μέρη σας προτείνουμε μόνο και όχι όλα όσα είναι πάνω ή γύρω από μια πλατεία.
Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, Κέντρο
Tanpopo: Για ράμεν και dry martini
Στο Tanpopo (που έχει έμπνευση την ταινία Tampopo και τη λέξη tanpopo, που σημαίνει το φυτό ταραξάκος ή δανδελίων), το νέο ραμενάδικο του Σωτήρη Κοντιζά, που άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ζεματιστά νουντλς βγαίνουν από το νερό, υδρατμοί καλύπτουν τα πρόσωπά που δουλεύουν στην κουζίνα, πιάτα με διάφορα γιαπωνέζικα υλικά στήνονται πυρετωδώς. Στα ηχεία ακούγεται old school ραπ και δίνει ρυθμό στο όλο σκηνικό. Στο Tanpopo πηγαίνουνε για τα ράμεν που φτιάχνονται με ζωμούς πολύ γευστικούς, με πλούσια γεύση, ελαφριά επιγεύση και ισορροπημένη λιπαρότητα και νουντλς που φτιάχνουν οι ίδιοι στο εργαστήριό τους. Παραγγέλνουμε επίσης, gyoza (γιαπωνέζικα ντάμπλινγκς) που έρχονται ωραία ψημένα, ελαφρώς καψαλισμένα, λιγάκι τραγανά και ντελικάτα, με υπέροχη ζουμερή γέμιση από χοιρινό κιμά και πίνουμε crisp dry martini που γαρνίρεται με ένα πικλαρισμένο μανιτάρι σιτάκε αντί για ελίτσα. Μ.Π.
Αριστείδου 1, Αθήνα, Τ/210-70.00.252
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr