Ουγγαρέζικο γκούλας (goulash)

1 year ago 63
Ουγγαρέζικο γκούλας (goulash)

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης/ Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

  • 30′ προετοιμασία
  • 2 ώρες και 45′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 3 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 2 κιτρινόφλουδα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 200 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 3 μέτριες πατάτες, σε κύβους
  • 3 καρότα, σε μέτριες φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Read Original