- 30′ προετοιμασία
- 2 ώρες και 45′ μαγείρεμα
- Σύνολο: 3 ώρες και 15′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μέτριους κύβους
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 2 κιτρινόφλουδα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2-3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 200 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
- 3 μέτριες πατάτες, σε κύβους
- 3 καρότα, σε μέτριες φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά), για το σερβίρισμα
- λίγο ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα