Φτιάχνονται γρήγορα και σχετικά εύκολα, αλλά όχι απαίδευτα, και θέλουν μαστοριά. Έχουν μικρή διάρκεια ζωής, λευκό χρώμα και γεύση αθώα και γαλακτερή. Τα τρυφερά, ανοιξιάτικα, φρέσκα τυριά παράγονται με τα πρώτα γάλατα της άνοιξης, που είναι πιο λιπαρά και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς αφενός πρόκειται για την κατεξοχήν γαλακτοπαραγωγική περίοδο των ζώων που έχουν ξεκινήσει και γεννάνε κι αφετέρου, όσον αφορά στα ζώα ελευθέρας βοσκής, έχουν στη διάθεσή τους την πλούσια και αρωματική χλωρίδα της εποχής για να τραφούν.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr