Ολυμπιακός: Το σερί είναι η πρώτη αποστολή του 2023, με τον Ροντινέι να φωνάζει παρών

1 year ago 63

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ 02.01.2023 | 12:57

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο του παιχνίδι το 2023 κόντρα στον Ιωνικό (3/1, 21:30, COSMOTE SPORT1HD, LIVE SPORT24) με στόχο το πρώτο σερί νικών της σεζόν. Ο Ροντινέι μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του.

Δεν αργεί η πρώτη δοκιμασία του Ολυμπιακού για το έτος 2023. Οι ερυθρόλευκοι την Τρίτη (3/1, 21:30, COSMOTE SPORT1HD, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζουν τον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης, ένα κρίσιμο τεστ μετά την επιβλητική νίκη επί του Αστέρα με 5-0 στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός, έπειτα από την ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ, βρίσκεται στο -10 από την κορυφή, ενώ παραμένει στο -6 από την δεύτερη ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες γνωρίζουν πολύ καλά πως χρειάζονται ένα σερί νικών, προκειμένου να μπορούν να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά τους από την κορυφή.

Αυτό το σερί δεν έχει γίνει τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να περάσει τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς πάτα την τρίτη φορά... σκοντάφτει. Η ομάδα του Μίτσελ θα επιδιώξει να βάλει τέλος σε αυτό το αρνητικό στοιχείο και να χτίσει πάνω σε τρίποντα.

Αποστολή του είναι η δεύτερη σερί νίκη κόντρα στον Ιωνικό και να συνεχίσει έτσι και στη συνέχεια του Ιανουαρίου, ώστε να δει πού μπορεί να φτάσει βαθμολογικά. Αυτό είναι το πρώτο task για το 2023.

Το ερυθρόλευκο πρόγραμμα του Ιανουαρίου στο πρωτάθλημα:

  • 3/1, Ιωνικός (εκτός)
  • 8/1, Βόλος (εκτός)
  • 15/1, Άρης (εντός)
  • 22/1, Ατρόμητος (εκτός)
  • 29/1, ΟΦΗ (εντός)

Η βελτίωση στην επίθεση και η ενίσχυση στην άμυνα

Τα αποτελέσματα της δουλειάς στην Ισπανία φαίνονται στην πράξη στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Η βελτίωση εντοπίζεται κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στα ματς κόντρα σε Ατρόμητο (Κύπελλο Ελλάδας Novibet), ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα οι Πειραιώτες πέτυχαν έντεκα γκολ.

Το σχήμα του Μίτσελ με τους Χάμες, Μπιέλ και Φορτούνη πίσω από τον κεντρικό επιθετικό μπορεί να κάνει θαύματα. Ο 30χρονος Τρικαλινός είναι σαν μία νέα μεταγραφή για τους ερυθρόλευκους, ενώ και ο Γκάρι Ροντρίγκες όταν μπήκε κόντρα στους Αρκάδες έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Άλλωστε πρόκειται για ένα κλασικό εξτρέμ που μπορεί να παίξει την πλευρά, κάτι που λείπει από τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενισχυθεί στη μεσοεπιθετική γραμμή ακόμη περισσότερο, καθώς οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην αναζήτηση ακραίου και κεντρικού επιθετικού.

Στο κομμάτι του παιχνιδιού που οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται πραγματική δουλειά είναι αυτό της άμυνας. Φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς των Ιωαννίνων, που οι Πειραιώτες έχασαν με κάτω τα χέρια προβάδισμα δύο τερμάτων. Και σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να φτάσει ενίσχυση και ειδικά στη θέση του αριστερού πλαγίου αμυντικού.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Βαλένθια για τον Τόνι Λάτο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν επαφές και με τον Σουάζο που έμεινε ελεύθερος από την Κόλο Κόλο. Επιπλέον, στον προγραμματισμό υπάρχει και η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.

Η ώρα του Ρoντινέι

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπολογίζει στον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ ανακοινώθηκε από τους ερυθρόλευκους στις 11 Δεκεμβρίου και είναι μία πάρα πολύ ελπιδοφόρα μεταγραφή για τους Πειραιώτες.

Ο Βραζιλιάνος καλείται να κλείσει μία "τρύπα" στη δεξιά πλευρά της άμυνας, όπου παρατηρείται λειψανδρία, καθώς υπάρχουν μόνο οι Ανδρούτσος και Βρουσάι.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Ροντινέι δούλευε προκειμένου να εγκλιματιστεί στη νέα του ομάδα. Το τελευταίο του παιχνίδι είχε δώσει στις 13 Νοεμβρίου κόντρα στην Αβάι για το πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Πλέον μετράει αντίστροφα και για το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μπει στην αποστολή για το παιχνίδι της Νίκαιας και να πάρει τα πρώτα του λεπτά. Κάτι, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μετά και την τελευταία προπόνηση την Δευτέρα (2/1).

Read Original