Ολυμπιακός: Οδηγός η άμυνα του ντέρμπι και η χρήσιμη επιστροφή του Μπα

1 year ago 51

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ 28.02.2023 | 16:46

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα μεστό παιχνίδι αμυντικά κόντρα στον Παναθηναϊκό και χρειάζεται να είναι οδηγός για τη συνέχεια. Εξαιρετικά χρήσιμη η επιστροφή του Μπα.

Στο ντέρμπι των αιωνίων για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League. δεν υπήρξε νικητής Η αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έληξε ισόπαλη 0-0 και η διαφορά των πέντε βαθμών διατηρήθηκε. Το πάνω χέρι στο παιχνίδι είχαν οι ερυθρόλευκοι.

Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν συνολικά 15 τελικές με "αξία" 0.9xG. Ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα από τους πρασίνους. Συγκεκριμένα, η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών λειτούργησε πολύ καλά.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Στο ντέρμπι του Καραϊσκάκης, οι πράσινοι είχαν συνολικά έξι τελικές. Οι δύο από αυτές είχαν κατεύθυνση προς την εστία του Ολυμπιακού, ενώ τρία σουτ ήταν εκτός περιοχής. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε μεγάλη ευκαιρία (big chance) κόντρα στους ερυθρόλευκους, ενώ τελείωσε το ματς με 0.26xG.

Αυτά είναι τα λιγότερα xG κατά για τον Ολυμπιακό σε ντέρμπι. Η αμυντική του συμπεριφορά στο ντέρμπι των αιωνίων θα πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια και ειδικά στα playoffs. Οι ερυθρόλευκοι φέτος πάσχουν αμυντικά και είναι κάτι που χρειάζεται να διορθώσουν ενόψει της τελικής ευθείας.

Με δίδυμο Ντόη - Μπα στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet απέναντι στην ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν το αποτέλεσμα και την καλή εμφάνιση κόντρα στην Ένωση, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος στην OPAP Arena.

Ο Μίτσελ δεν θα έχει στη διάθεσή του στην εν λόγω αναμέτρηση τον Σωκράτη Παπασταθόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ντέρμπι αιωνίων. Παράλληλα, τραυματίας είναι και ο Ρέτσος. Έτσι, όλα δείχνουν, πως ο Ισπανός προπονητής θα πορευτεί με το δίδυμο Ντόη - Μπα.

Αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν μαζί για πρώτη φορά βασικοί. Έχουν παίξει ξανά μαζί στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία, όταν ο Παπασταθόπουλος χρειάστηκε να γίνει αλλαγή στο 64ο λεπτό.

Η χρήσιμη ενεργοποίηση του Μπα

Η ενεργοποίηση του Μπα μετά τον τραυματισμό του έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τον Μίτσελ. Τους τελευταίους μήνες Παπασταθόπουλος - Ντόη έμοιαζαν αχώριστο δίδυμο, με την κούραση να επιδρά πολλές φορές στην απόδοσή τους.

Πλέον, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικό υγιή ανταγωνισμό, όπως και την δυνατότητα στον Μίτσελ να διαχειρίζεται καλύτερα το υλικό που έχει στη θέση των στόπερ.

Ο Μπα αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου, στο 6-1 κόντρα στον Παναιτωλικό στις 13 Φεβρουαρίου. Ήταν βασικός επίσης κόντρα σε Λαμία και Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα τρία ματς οι ερυθρόλευκοι είχαν παθητικό ένα γκολ.

Παράλληλα, η επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου μετά τον τραυματισμό του ενδέχεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο όσον αφορά στο rotation.

Read Original