Ολυμπιακός: Ο Κανός αλλάζει τις ισορροπίες στα πλάγια της επίθεσης

1 year ago 53

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ 06.03.2023 | 15:59

Ο Σέρτζι Κανός έχει κάνει τη διαφορά στα πλάγια της επίθεσης στον έναν μήνα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό και μπορεί να εξελιχτεί σε πρωταγωνιστή για τους ερυθρόλευκους στα έντεκα εναπομείναντα παιχνίδια στην Stoiximan Super League.

Δεν χρειάστηκε περίοδο προσαρμογής. Μπήκε αμέσως στα βαθιά και έδειξε πως πρόκειται για να έναν πολύ ποιοτικό επιθετικό. Ο Σέρτζι Κανός στον ένα μήνα που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό έχει κάνει τη διαφορά στα πλάγια της επίθεσης και θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερο θόρυβο, αν είχε μετατρέψει σε γκολ τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, ο Ισπανός εξτρέμ προσφέρει γκολ, ασίστ, ενέργεια και ταχύτητα στην επίθεση του Ολυμπιακού και μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τους ερυθρόλευκους στα έντεκα εναπομείναντα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να γίνει καταλυτικός για την πειραϊκή ομάδα, διότι διαθέτει στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τους υπόλοιπους πλάγιους επιθετικούς και η ποιότητα του είναι τέτοια που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο συμπατριώτης του προπονητής.

Ο Κανός έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 5 Φεβρουαρίου, όπου αγωνίστηκε για μισή ώρα ως αλλαγή και ένα μήνα μετά έχει συγκομιδή τρία γκολ, δύο ασίστ, ένα δοκάρι και ένα κερδισμένο πέναλτι σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα, σε μόλις 261 λεπτά συμμετοχής.

Αποτελεί σταθερά στα πλάγια της επίθεσης

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής δικαιολογημένα αποτελεί μία σταθερά στα πλάγια της επίθεσης του Ολυμπιακού, καθώς προσφέρει τέρματα και ασίστ σε ένα διάστημα που τα έχει ανάγκη η πειραϊκή ομάδα και ο Μασούρας διανύει περίοδο γκίνιας. Οι ερυθρόλευκοι παίρνουν πια γκολ από τους εξτρέμ τους (Μπιέλ και Κανός) και η μετατόπιση του Φορτούνη στη θέση του επιτελικού χαφ απελευθέρωσε τον ίδιο, καθώς έχει γίνει πάλι πιο ουσιαστικός και επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πλέον, με την επικείμενη επιστροφή του Χάμες Ροντρίγκες στην ενδεκάδα, ο Μίτσελ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να συνεχίσει να παίρνει πράγματα από όλους τους μεσοεπιθετικούς του ποδοσφαιριστές. Θα χρειαστεί να γίνει η κατάλληλη διαχείριση, καθώς ο Ισπανός τεχνικός έχει τέσσερις πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ, Κανός) πίσω από τον σέντερ φορ, οι οποίοι διεκδικούν τρεις θέσεις.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι τραυματίας, αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψει και υπάρχουν επίσης παίκτες όπως ο Βαλμπουενά, ο Μασούρας, ο Μπουτούτσι και ο Βρουσάι.

Read Original