Αυτή η εκδοχή του κλασικού συνδυασμού «σουπιές με σπανάκι» περιέχει μπόλικο ελαιόλαδο και ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, επειδή, όπως μας είπε ο Βεδουίνος μάγειρας Χσεν, που ετοίμασε το πιάτο στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Όρος Σινά, οι σουπιές το θέλουν το σκόρδο τους και διψάνε για λάδι. Επίσης, μας είπε ότι λίγη ζάχαρη μέσα στο νερό όπου βράζουν οι σουπιές τις βοηθάει να μαλακώσουν.
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό, τη ζάχαρη και τις δάφνες και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Ρίχνουμε τις σουπιές, μετριάζουμε τη φωτιά και τις βράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και κόβουμε τις σουπιές σε μέτρια καρέ.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό και τα μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr