Οι Μπακς άδειασαν μία σακούλα draft picks για παίκτη που δεν έπαιξε στο Μαϊάμι

1 year ago 54
NBA

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 25.04.2023 | 16:50

Οι Μπακς άδειασαν μία σακούλα draft picks για παίκτη που δεν έπαιξε στο Μαϊάμι 2023 AP PHOTO/AARON GASH

Οι Μπακς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει κλείσει το ροτέισόν του και σε αυτό δεν περιλαμβάνεται ο Τζέι Κράουντερ για τον οποίο η ομάδα του Μιλγουόκι έδωσε πολλά μέχρι να τον βάλει στο ρόστερ της.

Τον είχαν στοχεύσει από την έναρξη της σεζόν, ενδεχομένως και από την έναρξη της προετοιμασίας. Τον ήθελαν και τον ήθελαν πολύ. Έδιωξαν τρεις παίκτες (Τζορτζ Χιλ, Τζόρνταν Νουόρα, Σερτζ Ιμπάκα) και πέντε draft picks δεύτερων γύρων. Και τα ξημερώματα της Τρίτης (25/4), στο Game 4 της σειράς με τους Μαϊάμι Χιτ, δεν τον χρησιμοποίησαν. Ούτε δευτερόλεπτο. Οι Μπακς έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να βάλουν τον Τζέι Κράουντερ στο ρόστερ τους, ωστόσο απέναντι στον Τζίμι Μπάτλερ και στην ομάδα που πήρε την 8η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας, ο 32χρονος Αμερικανός περιφερειακός είναι φάντασμα του εαυτού του.

Σε 18 αγώνες της κανονικής περιόδου ο Κράουντερ είχε 6.9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 18.9 λεπτά. Σούταρε με 44% στο τρίποντο, είχε μόλις 0.4 λάθη, έδειχνε σε καλή κατάσταση κι ας είχε μείνει εκτός δράσης μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Όλα όμως άλλαξαν στα playoffs. Στα τρία πρώτα παιχνίδια ο Κράουντερ μέτρησε 2.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 13.6 λεπτά, είχε 3/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα και 1/2 βολές, δεν βοήθησε ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση και κάπως έτσι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ τον κράτησε στον πάγκο σε όλο το Game 4, στο οποίο έκλεισε το ροτέισόν του σε οκτώ παίκτες.

Με τον Τζίμι Μπάτλερ να έχει 36.5 πόντους (65% στο δίποντο, 53% στο τρίποντο, 75% στις βολές), ανά 35 λεπτά σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες, θα περίμενε κάποιος ότι ο Κράουντερ των 198 εκατοστών και των 107 κιλών, αυτός ο σκληροτράχηλος αθλητής που έκανε καριέρα χάρη στη σκληράδα και τις αμυντικές του δυνατότητες, θα βοηθούσε με το ματσάρισμα του σούπερσταρ των Χιτ, των 201 εκατοστών και των 104 κιλών. Ο παραγκωνισμός του δεν είναι το στοιχείο που έχει κρίνει μέχρι στιγμής τη σειρά, όμως οι Μπακς έδωσαν πολλά για να τον αποκτήσουν και μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει πίσω αυτά που περίμεναν.

Read Original