Ο Τζαμόν Γκόρντον θυμήθηκε την σειρά Ολυμπιακός-Εφές από το 2013 λόγω Φενέρμπαχτσε: "Το Game 5 ξυπνάει εφιάλτες"

1 year ago 99
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ 06.05.2023 | 14:48

Ο Τζαμόν Γκόρντον στο Game 5 του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές Ο Τζαμόν Γκόρντον στο Game 5 του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές EUROKINISSI

Με την σειρά του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε να πηγαίνει σε Game 5 στο ΣΕΦ, ο Τζαμόν Γκόρντον γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2013, γράφοντας στο twitter ότι θυμάται ακόμα με πίκρα την σειρά Ολυμπιακός - Εφές και την πρόκριση των "ερυθρόλευκων" στο Game 5.

Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε θα λύσουν τις διαφορές τους σε Game 5 στο ΣΕΦ, μετά την νίκη της τουρκικής ομάδας στο Game 4. Το γεγονός αυτό όμως ξύπνησε άσχημες μνήμες στον Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος έχει περάσει από τον Ολυμπιακό (2010/11), αλλά την σεζόν 2012/13 ανήκε στην Αναντολού Εφές, όταν κοντραρίστηκε με τους "ερυθρόλευκους" στα playoffs με έπαθλο την πρόκριση στο Final Four.

"Το Game 5 στην Ελλάδα ξυπνάει εφιάλτες, χαχα" έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκόρντον στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Η αναφορά του Γκόρντον βέβαια δεν ήταν τυχαία. Ο λόγος είναι ότι το 2013 η σειρά του Ολυμπιακού με την Εφές είχε φτάσει σε Game 5, όπως και η φετινή των "ερυθρόλευκων" με την Φενέρμπαχτσε, με τις δύο ομάδες να μετρούν και τότε από ένα break!

Στο Game 5 μάλιστα η Εφές ξέφυγε με 15 πόντους διαφορά (23-38) στο πρώτο μέρος, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να απαντήσει με ηγέτες τους Σπανούλη (19 πόντοι), Πρίντεζη (15 πόντοι) και αφανή ήρωα τον Πάουελ (9 πόντοι), παίρνοντας την νίκη με 82-72 και μαζί την πρόκριση για το Final Four του Λονδίνου. Εκεί, έμελλε να κατακτήσει την τρίτη EuroLeague της ιστορίας του και δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτήν του 2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Για την ιστορία, προπονητής του Ολυμπιακού εκείνη την σεζόν ήταν πάλι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπήρχαν(και) τότε οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου.

Read Original