Ο Σολτς διαβεβαιώνει τη Σουηδία ότι στηρίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ – Ο Ζελένσκι «συγχαίρει θερμά» τη Φινλανδία

1 year ago 41
Ο Σολτς διαβεβαιώνει τη Σουηδία ότι στηρίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ – Ο Ζελένσκι «συγχαίρει θερμά» τη Φινλανδία

(AP Photo/Michael Sohn)

Ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, διαβεβαίωσε σήμερα τη Σουηδία για τη «στήριξη» από το Βερολίνο της ένταξής της στο ΝΑΤΟ, την οποία επί του παρόντος μπλοκάρουν η Τουρκία και η Ουγγαρία, ενώ παράλληλα συνεχάρη τη Φινλανδία για την ένταξή της στη Συμμαχία.

Finnland ist ab sofort Mitglied der #NATO – das ist eine gute Nachricht und ein Gewinn für die transatlantische Sicherheit. Mit #Finnland wächst unser Verteidigungsbündnis um einen starken Freund. Der noch ausstehende Beitritt von Schweden hat unsere volle Unterstützung!

— Bundeskanzler Olaf Scholz (@Bundeskanzler) April 4, 2023

«Η Φινλανδία είναι από τώρα μέλος του ΝΑΤΟ – Αυτό είναι καλό νέο και κέρδος για τη διατλαντική ασφάλεια. Η ένταξη της Σουηδίας, η οποία δεν έγινε ακόμη, έχει όλη τη στήριξή μας!», σημειώνει ο Γερμανός καγκελάριος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε τα «πιο θερμά συγχαρητήριά» του στη Φινλανδία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, το οποίο, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, είναι η «μοναδική αποτελεσματική εγγύηση στην περιοχή» απέναντι στη «ρωσική επιθετικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr


arrow-top

Read Original