Ο Σίνερ απέκλεισε τον Κοκκινάκη από το Adelaide International 1

1 year ago 58
ATP

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ 05.01.2023 | 22:54

Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε Ο Γιανίκ Σίνερ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε @ 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP IMAGES

Ο Γιανικ Σίνερ επικράτησε 2-0 σετ του Θανάση Κοκκινάκη στο Adelaide International 1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά.

O Γιάνικ Σίνερ εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Adelaide International 1 ξεπερνώντας την αντίσταση του Θανάση Κοκκίνακη με 7-6(2), 6-4 μετά από 2 ώρες.

Ο Ιταλός και Νο15 του κόσμου έδειξε συνέπεια στο service του σβήνοντας τα 6/7 break-points του Αυστραλού και κάτοχου του τίτλου, ενώ από τη μεριά του εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες που είχε για break μετά από ένα “κλειστό” παιχνίδι.

Ο Σίνερ έφτασε πρώτος σε break προτού σβήσει τέσσερα break-points του Κοκκινάκη, παίρνοντας προβάδισμα με 5-3. Ο Κοκκινάκης αντέδρασε άμεσα παίρνοντας πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 5-4 και μ’ ένα εύκολο hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5.

Ο Κοκκινάκης είχε την ευκαιρία να φτάσει σ’ ένα ακόμη break όμως και πάλι το service του Σίνερ τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση σβήνοντας διπλό break-point.

To set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Σίνερ ήταν κυρίαρχος καθώς με δύο mini-break έφτασε στο 7/2 και στο 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ιταλός βελτίωσε κατακόρυφα το service του το οποίο δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, ενώ αντίθετα ο ίδιος σημείωσε το μοναδικό break του set (2-1) το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος παίρνοντας τη νίκη.

Στην επόμενη φάση ο Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 6-4, 6-4.

Read Original