Ο αθλητισμός και ο πόλεμος

1 year ago 51

Κύριε διευθυντά
Αποτελεί μεγίστη έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία, η χώρα με τη μεγαλύτερη έκταση στον κόσμο και πληθυσμό 147 εκατομμυρίων, δεν έχει κατορθώσει, έπειτα από πόλεμο διαρκείας ενός έτους, να καθυποτάξει μια χώρα σαν την Ουκρανία, κατά πολύ μικρότερη σε έκταση και πληθυσμό 36 εκατομμυρίων.

Η έκπληξη γίνεται απορία όταν βλέπει κανείς ουκρανικές ομάδες να αγωνίζονται στο μπάσκετ στην Ευρώπη και Ουκρανή τενίστρια να κατακτά την πρώτη θέση έπειτα από νίκη της επί της Ρωσίδας αντιπάλου της σε κάποιο τουρνουά μιας αμερικανικής πόλης.

Δεν χρειάζεται επιστημονική εξήγηση του φαινομένου, διότι η εξήγηση αυτή είναι αφ’ εαυτής φανερή. Ο κ. Πούτιν είναι αυτό που δεν φαίνεται, ήτοι ένας διεφθαρμένος δικτατορίσκος με ροπή προς τα μεγαλεία (σαν τον φίλο του Ερντογάν) και άφθονη χρήση της ρωσικής ρουλέτας, ποντάροντας στην έλλειψη αντιδράσεως της εν καταπτώσει ευρισκόμενης Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην εγκατάλειψή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ασχολούνται κατά προτεραιότητα με την Κίνα. 

Ποιες είναι οι πιθανότητες να χάσει ο Πούτιν τον πόλεμο; Πολλές, όταν βλέπει κανείς να καλούνται από τους Ρώσους ακόμη και Παλαιστίνιοι για να πολεμήσουν (αμισθί;) εναντίον της Ουκρανίας.


arrow-top

Read Original