Νετανιάχου: Παγώνει τη μεταρρύθμιση για να αποφευχθεί o «εμφύλιος πόλεμος»

1 year ago 35

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε, σήμερα, ότι θα καθυστερήσει τη δεύτερη και την τρίτη ανάγνωση του νομοσχεδίου της μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης, όπερ σημαίνει ότι η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση, που έχει προκαλέσει τόσο πολλές αντιδράσεις στη χώρα αλλά και εκτός αυτής, προς το παρόν «παγώνει». Κι αυτό, με σκοπό να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση, όπως δήλωσε σήμερα ο Νετανιάχου.

 Παγώνει τη μεταρρύθμιση για να αποφευχθεί o «εμφύλιος πόλεμος»-1

«Υπάρχει στη χώρα μια εξτρεμιστική μειοψηφία που είναι έτοιμη να μας διχάσει. Εγώ όμως δεν είμαι έτοιμος να κάνω κομμάτια και να διχάσω αυτό το έθνος. Θα γυρίσω κάθε πέτρα για να βρω μια λύση», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.  

 Παγώνει τη μεταρρύθμιση για να αποφευχθεί o «εμφύλιος πόλεμος»-2

«Βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι. Μας δίνω χρόνο για διάλογο. Αυτή η κρίση μας υποχρεώνει όλους να δράσουμε με υπευθυνότητα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.  

«Όταν υπάρχει η επιλογή να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος μέσω του διαλόγου, μας δίνω χρόνο για διάλογο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, υποστηρίζοντας ότι κάνει αυτήν την επιλογή από θέση εθνικής ευθύνης και υπευθυνότητας. 

 Παγώνει τη μεταρρύθμιση για να αποφευχθεί o «εμφύλιος πόλεμος»-3

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμη και τώρα, έπειτα από όσα επεισοδιακά έχουν προηγηθεί, ο Νετανιάχου δεν παραλείπει να εκφράσει την πεποίθηση ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης τελικώς, ακόμη και αν καθυστερήσει, θα περάσει.    

Με πληροφορίες από Reuters, the Times of Israel

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original