Νέα Ερυθραία: Ισόβια στον 41χρονο που είχε σκοτώσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

1 year ago 43
 Ισόβια στον 41χρονο που είχε σκοτώσει υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου

Πηγή: Intime/Αρχείο

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 13 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 41χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία το 2021, αποπειρώμενος να σκοτώσει κι ένα δεύτερο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του υπαλλήλου, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ένοχος κρίθηκε και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου υπαλλήλου, αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε φυλάκιση 13 ετών.

Επιπλέον, στον 40χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο δράστης της δολοφονίας δήλωσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία» δήλωσε ο 41χρονος, αποκαλούμενος «Σαμουράι» μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης.

Οπως είχε υποστηρίξει στην απολογία του, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι εργάτες, παρομοιάζοντας τον εαυτό του τη στιγμή της δολοφονίας σα «μαστουρωμένη κούκλα».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr


arrow-top

Read Original