NBA: Μίνιμουμ 65 παιχνίδια και 20' συμμετοχής θα χρειάζονται οι παίκτες για να είναι υποψήφιοι για τα βραβεία της σεζόν

1 year ago 54
NBA

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ 18.04.2023 | 08:56

Ο Νίκολα Γιόκιτς παραλαμβάνει το βραβείο του MVP της σεζόν 2020/21 Ο Νίκολα Γιόκιτς παραλαμβάνει το βραβείο του MVP της σεζόν 2020/21 Ⓒ 2021 DAVID ZALUBOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Το NBA προσπαθεί να κάνει πιο ξεκάθαρα τα κριτήρια για τους παίκτες που θα είναι υποψήφιοι για τα βραβεία της regular season, ορίζοντας ως ελάχιστο όριο την 20λεπτη συμμετοχή σε 65 από τα 82 παιχνίδια.

Μέρα με την ημέρα διαρρέουν στα Αμερικανικά ΜΜΕ όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη νέα CBA (collective bargaining agreement) του NBA.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό από τον Σαμς Σαράνια του Athletic, πλέον οι παίκτες θα πρέπει να έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 65 παιχνίδια και για τουλάχιστον 20 λεπτά σε καθένα εξ'αυτών προκειμένου να μπορούν να είναι υποψήφιοι για τα βραβεία της χρονιάς (MVP, Αμυντικός της Χρονιάς, All-NBA team).

Υπάρχουν βέβαια και κάποια "παραθυράκια" σε αυτόν τον κανόνα, καθώς κάποιος θα μπορεί να είναι υποψήφιος και με 62 συμμετοχές, αν εγκυμονεί κίνδυνος για τραυματισμό που μπορεί να τον κρατήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Ακόμα, δεν θα αποκλείονται παίκτες που έχουν καταγράψει 65 συμμετοχές, αν έχουν χάσει μερικά λεπτά, αφού δικαιούνται σε δυο παιχνίδια να έχουν τουλάχιστον 15 λεπτά συμμετοχής.

Παραδείγματος χάρη, ο Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ που αναδείχθηκε φέτος Defensive Player of the Year, υπό τις νέες προϋποθέσεις δεν θα δικαιούταν το βραβείο, μιας και έπαιξε σε 64 ματς και έμεινε εκτός στο τελευταίο παιχνίδι της regular season. Ακόμα κι αν έπαιζε όμως σε αυτή την αναμέτρηση, πάλι η υποψηφιότητά του δεν θα ήταν έγκυρη, αφού τον Δεκέμβριο είχε αγωνιστεί μόλις για 12' σε κάποιο παιχνίδι.

Read Original