NBA: 30 ρεπόρτερ ψήφισαν τους κορυφαίους στο πρώτο μισό της σεζόν

1 year ago 59

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 10.01.2023 | 17:59

Το NBA ζήτησε από 30 ρεπόρτερ που ακολουθούν τις 30 ομάδες να ψηφίσουν τους κορυφαίους στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου, αλλά και να ξεχωρίσουν τα φαβορί για βραβεία και playoffs.

Μέσα της σεζόν στο NBA και η Λίγκα ζήτησε από 30 ρεπόρτερ που ακολουθούν τους 30 οργανισμούς να ψηφίσουν γι' αυτούς που έχουν ξεχωρίσει έως τώρα.

Κορυφαία ομάδα ψηφίστηκαν οι Μπόστον Σέλτικς (293 πόντοι), με τους Μπακς, τους Νάγγετς, τους Νετς και τους Γκρίζλις να τους ακολουθούν. Οι Κέλτες πήραν 25/30 πρώτες ψήφους κι αυτό είναι το εντυπωσιακό νούμερο σε αυτή την κατηγορία.

Στην ερώτηση "ποια ομάδα της Ανατολής θα φτάσει στους NBA Finals" το 57% απάντησε οι Μπόστον Σέλτικς, το 33% οι Μιλγουόκι Μπακς και το 10% οι Μπρούκλιν Νετς.

Στην ερώτηση "ποια ομάδα της Δύσης θα φτάσει στους NBA Finals" το 34% απάντησε οι Λος Άντζελες Κλίπερς, το 30% οι Ντένβερ Νάγγετς, το 23% οι Μέμφις Γκρίζλις, το 10% οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και το 3% οι Ντάλας Μάβερικς.

Στην ερώτηση "ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα" το 57% απάντησε οι Μπόστον Σέλτικς και το 30% πήγε με το μέρος των Μιλγουόκι Μπακς.

Πρώτο φαβορί για το MVP θεωρείται ο Λούκα Ντόντσιτς (43%), με τον Γιόκιτς να ακολουθεί (40%) και τους Αντετοκούνμπο - Τέιτουμ να παρακολουθούν (7% ο κάθε ένας).

Απόλυτο φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου ρούκι είναι ο Πάολο Μπανκέρο (97%).

Φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού είναι ο Μπρούκ Λόπεζ (37%), με τον Τζάρετ Τζάκσον των Μέμφις Γκρίζλις να ακολουθεί (27%).

Φαβορί για τον τίτλο του καλύτερου έκτου παίκτη είναι ο Τζόρνταν Πουλ (33%).

Φαβορί για τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη είναι ο Λάουρι Μάρκανεν (53%).

Φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή είναι ο Ζακ Βον των Νετς (43%).

Κορυφαίος PG ψηφίσθηκε ο Λούκα Ντόντσιτς (80%), κορυφαίος SG ο Ντόνοβαν Μίτσελ (62%), κορυφαίος SF ο Τζέισον Τέιτουμ (62%), κορυφαίος PF ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (72%) και κορυφαίος σέντερ ο Νίκολα Γιόκιτς (86%).

Κορυφαίος σουτέρ ο Στεφ Κάρι (97%), κορυφαίος ξένος παίκτης ο Νίκολα Γιόκιτς (38%) με τον Γιάννη στο 34% και με τον Ντόντσιτς στο 28%, κορυφαίος πασέρ ο Νίκολα Γιόκιτς (65%).

Πιο δύσκολος παίκτης για τις αντίπαλες άμυνες ψηφίσθηκε ο Κέβιν Ντουράντ (38%), με τον Αντετοκούνμπο στο 23% και με τον Ντόντσιτς στο 20%.

Η ομάδα με την καλύτερη έδρα είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (37%), ενώ η ομάδα με τον πιο ελπιδοφόρο νεανικό κορμό είναι οι Μέμφις Γκρίζλις (43%).

Read Original