Μπριζ: Ο Πάρκερ απολύθηκε έπειτα από 68 ημέρες

1 year ago 49
ΒΕΛΓΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ 08.03.2023 | 18:40

Ο Σκοτ Πάρκερ στον πάγκο της Φούλαμ σε ματς κόντρα στην Τσέλσι | 1 Μαΐου 2021 Ο Σκοτ Πάρκερ στον πάγκο της Φούλαμ σε ματς κόντρα στην Τσέλσι | 1 Μαΐου 2021 @2021 JUSTIN SETTERFIELD/POOLVIA AP IMAGES

Ο Σκοτ Πάρκερ απολύθηκε από την Μπριζ έπειτα από το διασυρμό κόντρα στην Μπενφίκα και τη γενικότερη κακή πορεία του στους δύο μήνες όπου βρέθηκε στον πάγκο της.

Η συντριβή της Μπριζ απ' την Μπενφίκα στη Λισαβόνα αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Σκοτ Πάρκερ στον πάγκο της. Την Τετάρτη ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόλυση του Άγγλου τεχνικού, του χειρότερου στη σύγχρονη ιστορία της βάσει επιδόσεων.

Ο 42χρονος προσελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου, στη θέση του Καρλ Χούφκενς, με τον οποίο η Μπριζ έκανε την εξαιρετική πορεία στη φάση των ομίλων, του Champions League, όμως δεν τα πήγαινε το ίδιο καλά στο πρωτάθλημα.

Στα δώδεκα παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο των πρωταθλητών Βελγίου ο Πάρκερ κατέγραψε δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα, καθώς και δύο ήττες στη φάση των 16 του Champions League.

Με 17% ποσοστό νικών σε όλες τις διοργανώσεις, έγινε ο προπονητής με τη χειρότερη επίδοση στον 21ο αιώνα, αφήνοντας στην προτελευταία θέση της λίστας τον Τσέντομιρ Γιανέβσκι με 40%.

Read Original