Ανακοινώθηκε από τους Penguin – Random House ότι η Mπάρμπρα Στρέιζαντ πρόκειται να δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά της μέσα στη φετινή χρονιά. Μολονότι δε το «My Name Is Barbra» αναμένεται τον Νοέμβριο, η προπώληση έχει ξεκινήσει. Η Στρέιζαντ είναι ένας ζωντανός θρύλος, μια γυναίκα που σε καριέρα έξι δεκαετιών έχει διαπρέψει σε κάθε τομέα της διασκέδασης, και έχει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην ιστορία της ποπ μουσικής. Στο βιβλίο της αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια την ιστορία της ζωής και της εκπληκτικής καριέρας της, από τα παιδικά χρόνια στο Μπρούκλιν έως τις πρώτες εμφανίσεις της στα νυχτερινά κέντρα της Νέας Υόρκης, την ερμηνεία της στο «Funny Girl» και τη μακρά πορεία επιτυχιών.
Νέο βραβείο για τις συγγραφείς
Ενα νέο βραβείο που αφορά τις γυναίκες συγγραφείς, το Women’s prize for non-fiction, μόλις θεσμοθετήθηκε στη Βρετανία. Επτά χρόνια μετά τη θέσπιση του Women’s prize for fiction, μια νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν γράφουν λογοτεχνία (fiction) είναι λιγότερο πιθανό να βραβευθούν για το έργο τους σε σχέση με τους άντρες ομολόγους τους. Το βραβείο θα απονέμεται ετησίως και θα είναι ανοιχτό σε όλες τις γυναίκες συγγραφείς ανά τον κόσμο, αρκεί τα βιβλία τους να έχουν εκδοθεί στη Βρετανία και να γράφονται στα αγγλικά. Η νικήτρια θα λαμβάνει 30.000 λίρες και ένα αγαλματίδιο με το όνομα «Σάρλοτ», αφού η διάκριση απονέμεται από το Charlotte Aitken Trust, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον πρώην λογοτεχνικό πράκτορα Γκίλον Eϊκεν εις μνήμην της εκλιπούσας κόρης του.
«Αθάνατος» ο Λιόσα
Στα 86 του χρόνια, ο Περουβιανός συγγραφέας και κάτοχος βραβείου Νομπέλ (2010) Μάριο Βάργκας-Λιόσα εξελέγη μέλος της εξαιρετικά εκλεκτικής Academie Francaise. Η Γαλλική Ακαδημία, που ιδρύθηκε το 1635, έχει δεχθεί και στο παρελθόν μέλη από άλλες χώρες (μόνο δύο), αλλά ο Λιόσα είναι ο μοναδικός που δεν έχει γράψει στη γαλλική γλώσσα, αν και στα νιάτα του εργαζόταν στο ισπανικό γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου. Θεωρείται από τους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής με τη μεγαλύτερη επιρροή και μετά τη συγκεκριμένη διάκριση είναι μέλος τριών Ακαδημιών, της Περουβιανής Ακαδημίας Γλώσσας (1977) και της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδημίας (1994).