Μπάιντεν: Ορίζει σήμερα την Μπρέιναρντ της Fed ως κορυφαία οικονομική σύμβουλο

1 year ago 55

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να ορίσει τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Λάελ Μπρέιναρντ ως την κορυφαία σύμβουλό του επί των οικονομικών, με επίσημη ανακοίνωσή του την Τρίτη.

Η επιλογή της Μπρέιναρντ από τον πρόεδρο για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο διευθυντή του NEC, Μπράιαν Ντις, την τοποθετεί στο πλευρό της υπουργού Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, σε μια κρίσιμη στιγμή για την αμερικανική οικονομία, με τη μάχη απέναντι στον πληθωρισμό να συνεχίζεται και καθώς ο Μπάιντεν προετοιμάζεται για μια πιθανή εκστρατεία επανεκλογής.

Η επικείμενη μετακίνηση της Μπρέιναρντ στον Λευκό Οίκο δημιουργεί επίσης ένα άνοιγμα στην κεντρική τράπεζα καθώς εξετάζει πότε θα σταματήσει την πιο επιθετική εκστρατεία αυξήσεων των επιτοκίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Η Μπρέιναρντ θεωρείται ένα από τα πιο φιλειρηνικά, πράα μέλη της Fed, σε καμία περίπτωση δηλαδή «γεράκι». Ενώ η κεντρική τράπεζα έχει ενοποιηθεί στην αποφασιστικότητά της να αυξήσει γρήγορα τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, εκείνη υποστήριξε πρόσφατα ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς υπερβολική ζημιά στην απασχόληση.

Δεν είναι σαφές ποιον θα προτείνει ο Μπάιντεν για να τη διαδεχθεί στη Fed ή πότε θα λάβει αυτή την απόφαση.

naftemporiki.gr

Read Original