- 20′ προετοιμασία
- 2 ώρες και 30′ μαγείρεμα
- Σύνολο: 2 ώρες και 50′
Υλικά
Μερίδες: 8
- 2 κιλά μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος (τα παραγγέλνουμε εγκαίρως στον κρεοπώλη μας)
- 150 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
- 200 γρ. καρότα, σε μικρά καρέ
- 150 γρ. κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. σκόρδο (ή λιγότερο), ψιλοκομμένο
- 40 γρ. πελτές ντομάτας
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Μαρουβάς
- 300 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι