Μοσχαράκι κοκκινιστό από το οινομαγειρείον «Η Ζωοδόχος Πηγή»

1 year ago 74
Μοσχαράκι κοκκινιστό από το οινομαγειρείον «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

  • 20′ προετοιμασία
  • 2 ώρες και 30′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 2 ώρες και 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  2 κιλά μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος (τα παραγγέλνουμε εγκαίρως στον κρεοπώλη μας)
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε μικρά καρέ
  •  200 γρ. καρότα, σε μικρά καρέ
  •  150 γρ. κλωνάρια σέλερι, σε λεπτές φέτες
  •  60 γρ. σκόρδο (ή λιγότερο), ψιλοκομμένο
  •  40 γρ. πελτές ντομάτας
  •  200 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Μαρουβάς
  •  300 γρ. φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Read Original