Η συνταγή που φτιάχνουν στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά περιέχει μισό κεφάλι σκόρδο, όχι και τόσο συνηθισμένο στο πατροπαράδοτο λαχανόρυζο. Όμως μην το φοβηθείτε: ανεβάζει τη γεύση, χωρίς να κάνει το φαγητό υπερβολικά σκορδάτο.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο λάχανο, χοντροκομμένο σε λωρίδες πλάτους περίπου 3-4 εκ.
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 350 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα Σερρών
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι