Μοναστηριακό λαχανόρυζο σκορδάτο

1 year ago 47
Μοναστηριακό λαχανόρυζο σκορδάτο

Η συνταγή που φτιάχνουν στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά περιέχει μισό κεφάλι σκόρδο, όχι και τόσο συνηθισμένο στο πατροπαράδοτο λαχανόρυζο. Όμως μην το φοβηθείτε: ανεβάζει τη γεύση, χωρίς να κάνει το φαγητό υπερβολικά σκορδάτο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, ψιλοκομμένες
  •  1 μέτριο λάχανο, χοντροκομμένο σε λωρίδες πλάτους περίπου 3-4 εκ.
  •  500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  •  350 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα Σερρών
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.


arrow-top

Read Original