Το πρώτο μαγερικό μάθημα του σεφ και κριτή στους συμμετέχοντες
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Να γλυκάνει τους συμμετέχοντες στο MasterChef 2023 αλλά και τους τηλεθεατές θέλησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τη Στέλλα Κατσέ. Έτσι έφτιαξαν βολοβάν με κρέμα passion fruit, ναμελάκα, πατισερί, butterscotch και τηγανητό τουίλ.
Yλικά
Πατισερί:
450 ml γάλα
Ένα stick βανίλιας
125 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια αυγά
60 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια corn flour
Butterscotch
180 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια γλυκόζη
100 γραμμάρια νερό
90 γραμμάρια βούτυρο
190 κρέμα γάλακτος
Ένα stick βανίλιας
Αλάτι
Ναμελάκα
160 γραμμάρια γάλα
60 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια γλυκόζη
10 γραμμάρια ζελατίνη
320 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Τουϊλ
330 γραμμάρια νερό
130 ml λάδι
40 γραμμάρια αλεύρι
8 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Αλάτι
Εκτέλεση
Βολοβάν: Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κύκλους με ένα κουπάτ. Κάθε βολοβάν θα έχει δύο κύκλους, στον δεύτερο κόβουμε έναν μικρότερο εσωτερικό κύκλο και κρατάμε μόνο το εξωτερικό στεφάνι. Κολλάμε το στεφάνι πάνω στον ολόκληρο κύκλο με λίγο χτυπημένο αυγό. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα βολοβάν. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ναμελάκα: Βάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι. Βάζουμε το γάλα στη λευκή σοκολάτα μέσα σε έναν δοσομετρητή και χτυπάμε το μείγμα με μπίμερ. Προσθέτουμε κρύα την κρέμα γάλακτος.
Butterscotch: Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα, μαζί με το νερό. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ζεσταίνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μόλις εξατμιστεί, σβήνουμε με κρέμα γάλακτος.
Πατισερί: Ζεσταίνουμε γάλα, ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τα στικ της βανίλιας μέσα στο γάλα. Σουρώνουμε το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά και γυρνάμε πίσω στο μάτι, προσέχοντας μην καούν τα αυγά. Μόλις σφίξει, κρατάμε στο ψυγείο.
Τουίλ: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπασίνα και τα ανακατεύουμε. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε μια ποσότητα και περιμένουμε να εξατμιστεί η υγρασία.
Εκτέλεση - στήσιμο
Γεμίζουμε το βολοβάν με κρέμα πατισερί. Ραντίζουμε με butterscotch και προσθέτουμε λίγη από τη ναμελάκα. Τοποθετούμε το τουίλ, φρέσκα μούρα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ραντίζουμε με butterscotch.
Δείτε κι άλλες συνταγές του MasterClass
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Star.gr Application
Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.