Υλικά
Κομμάτια: 20-25
Για τις μαντλέν
- 100 γρ. αυγά (περίπου 2 μεσαία αυγά)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. φρέσκο γάλα
- 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κακάο
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 140 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για τις φόρμες
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γκανάς πικρής σοκολάτας (προαιρετική)
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 125 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού γλυκόζη
Για την επικάλυψη (ως εναλλακτική της γκανάς)
- 150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί