Μαντλέν διπλής σοκολάτας

1 year ago 37
Μαντλέν διπλής σοκολάτας

Φωτ: Χριστίνα Γεωργιάδου

Υλικά

Κομμάτια: 20-25

Για τις μαντλέν

  •  100 γρ. αυγά (περίπου 2 μεσαία αυγά)
  •  100 γρ. ζάχαρη
  •  40 γρ. φρέσκο γάλα
  •  110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  15 γρ. κακάο
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  140 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  •  50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για τις φόρμες

  •  60 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γκανάς πικρής σοκολάτας (προαιρετική)

  •  150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  125 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. γλυκού γλυκόζη

Για την επικάλυψη (ως εναλλακτική της γκανάς)

  •  150 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 


arrow-top

Read Original