ΜακΚίσικ για Βεζένκοβ: "Αυτός έπρεπε να πάρει το τελευταίο σουτ με Ζάλγκιρις, είναι ο καλύτερος παίκτης στην EuroLeague"

1 year ago 42
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ 17.03.2023 | 13:44

Ο Σάσα Βεζένκοβ με τον Σακίλ ΜακΚίσικ Ο Σάσα Βεζένκοβ με τον Σακίλ ΜακΚίσικ EUROKINISSI

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αποθέωσε τον Σάσα Βεζένκοβ για το νικητήριο καλάθι που σημείωσε κόντρα στην Ζάλγκιρις - και όχι μόνο - λέγοντας πως εννοείται πως ο σταρ της ομάδας ήταν αυτός που έπρεπε να πάρει το τελευταίο σουτ, αφού είναι ο καλύτερος παίκτης στην EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Κάουνας, επικρατώντας με 74-72 της Ζάλγκιρις, με τον Σάσα Βεζένκοβ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι. Και ο Σακίλ ΜακΚίσικ φρόντισε να τον αποθεώσει με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "basketnews.com".

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού και είπε τα πράγματα... όπως τα σκέφτεται. "Ακόμα και αν η Ζάλγκιρις δεν έκανε αλλαγή στο μαρκάρισμα του Βεζένκοβ θα έλεγα στον Γουόκαπ να του δώσει την μπάλα. Αν ποστάρει ο Βεζένκοβ, τότε δεν υπάρχει λόγος να παίξει κάποιος άλλος... hero ball εκείνη την ώρα" τόνισε αρχικά ο ΜακΚίσικ, για να προσθέσει: "Ο Σάσα είναι ο καλύτερος παίκτης στην EuroLeague, οπότε είναι αυτός που πρέπει να πάρει αυτό το σουτ".

Στην συνέχεια ο ΜακΚίσικ τόνισε ότι εδώ και δύο εβδομάδες θεωρεί ότι κάθε σουτ που κάνει ο συμπαίκτης του θα είναι... άστοχο, αλλά πάντα κάνει λάθος πρόβλεψη, προσθέτοντας ότι το ίδιο πίστευε και για το νικητήριο καλάθι του Βεζένκοβ κόντρα στην Ζάλγκιρις:

"Στην προπόνηση, εδώ και δύο εβδομάδες, έτσι όπως γυρίζει η μπάλα στον αέρα, κάθε σουτ που κάνει αισθάνομαι ότι θα είναι 'κοντό'(σ.σ, Short). Οπότε φωνάζω πάντα "κοντό", αλλά πάντα το βάζει. Αυτό έγινε και τώρα. Όταν η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σκέφτηκα ότι το σουτ θα ήταν άστοχο, αλλά η μπάλα μπήκε στο καλάθι και τον κοίταξα έκπληκτος. Μου είπε ότι δεν μπορούσε καν να δει το καλάθι όταν σούταρε... οπότε είναι απίστευτο".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Αμερικανός γκαρντ έκανε και σχετική πλάκα όταν ρωτήθηκε αν το σουτ του Βεζένκοβ του θύμισε το χαρακτηριστικό fade away σουτ του Ντιρκ Νοβίτσκι στο ένα πόδι, λέγοντας: "Ναι, σίγουρα ήταν Ντιρκ. Αλλά όχι, ήταν Σάσα. Παίζει απίστευτα".

Read Original