Λαζαράκια: η παραδοσιακή συνταγή της Εύης Βουτσινά

1 year ago 50
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Μυρωδάτα ψωμιά-κούκλες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς και τους κάπως… μεγαλύτερους. Είναι παλιό έθιμο να τα φτιάχνουν το Σάββατο του Λαζάρου.

 η παραδοσιακή συνταγή της Εύης Βουτσινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Για τα λαζαράκια, βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη, τα ανακατεύουμε και τα περιβρέχουμε με 1½ ποτήρι χλιαρό νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι σκληρή, προσθέτουμε λίγο-λίγο χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει ελαστική, αλλά όχι πολύ μαλακή, για να μη χάσουν τα λαζαράκια το σχήμα τους στο ψήσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στον ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟ


Εγγραφείτε στο Newsletter

x

arrow-top

Read Original