Η χόρτινη γέμιση είναι πλούσια, γλυκιά και μυρωδάτη. Γι’ αυτό ευθύνεται η κρέμα γάλακτος, η μεγάλη ποσότητα από φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα, όπως επίσης και η προσθήκη του καπνιστού τυριού.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη γέμιση
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1.500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κιλό πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- 200 γρ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
- 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 500 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι