Λαζάνια με σπανάκι, πράσα και τυριά

1 year ago 55
Λαζάνια με σπανάκι, πράσα και τυριά

Φωτ: Χριστίνα Γεωργιάδου

Η χόρτινη γέμιση είναι πλούσια, γλυκιά και μυρωδάτη. Γι’ αυτό ευθύνεται η κρέμα γάλακτος, η μεγάλη ποσότητα από φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα, όπως επίσης και η προσθήκη του καπνιστού τυριού.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
  •  200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τη γέμιση

  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1.500 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
  •  250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  •  1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  •  500 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
  •  400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 


arrow-top

Read Original