ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ 17.04.2023 | 12:48
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την "υπόθεση Νεγκρέιρα" υποστήριξε ότι ο καταλανικός σύλλογος είναι υπόδειγμα, ενώ έριξε τα βέλη του στη Ρεάλ.
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την "υπόθεση Νεγκρέιρα", τονίζοντας ότι η ομάδα έπεσε θύμα συκοφαντίας, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη Ρεάλ, η οποία κινήθηκε νομικά κατά του καταλανικού συλλόγου.
Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας, Ενρίκες Νεγκρέιρα, φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 από την Μπαρτσελόνα, με τους μπλαουγκράνα να ισχυρίζονται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν για να τους παρέχει συμβουλευτικό ρόλο για θέματα διαιτησίας αλλά να βρίσκονται πλέον υπό καθεστώς ελέγχου.
Και αυτό γιατί υπάρχουν κατηγορίες πως ο Νεγκρέιρα χρησιμοποιούσε τα χρήματα αυτά για να κάνει μεταξύ άλλων δώρα σε διαιτητές και να εξασφαλίζει ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στην καταλανική ομάδα,
"Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα υποφέρουν από μια εκστρατεία συκοφαντίας τους τελευταίους δύο μήνες που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Είμαστε πρότυπο αθλητισμού. Κερδίζουμε χάρη στην προσπάθεια και το ταλέντο. Όταν το κάνουμε, το πανηγυρίζουμε μαζί κι όταν χάνουμε δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Μας αρέσει να κερδίζουμε. Και μας αρέσει να κερδίζουμε παίζοντας καλά, χωρίς βοήθεια διαιτησίας.
Έχουμε δεχθεί κριτικές, μερικές φορές από φθόνο, που τώρα επιστρέφουν. Είπα ήδη όταν βγήκε η "υπόθεση Νεγκρέιρα" ότι δεν ήταν τυχαίο.
Ανέθεσα σε επαγγελματίες και σε ένα εξωτερικό γραφείο να ετοιμάσουν μια έκθεση. Τώρα έχω περισσότερες πληροφορίες και τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση, ούτε είχε πρόθεση πρόθεση να νοθεύσει το αποτέλεσμα για να έχει πλεονέκτημα.
Η φορολογική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι οι πληρωμές που έγιναν θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Και δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν επειδή δεν ήταν δυνατόν.
Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ενεργήσει. Οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, κάτι που δεν είχε η Μπαρτσελόνα, αφού δέχθηκε δημόσιο λιντσάρισμα χωρίς δίκη.
Μας κατηγόρησαν πριν μας κρίνουν και ζητώ ευθύνες. Υπάρχουν άνθρωποι που έδειξαν μεγάλη ανευθυνότητα.
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που ευνοείται ιστορικά από λάθη διαιτησίας, ο σύλλογος του καθεστώτος. Επί επτά δεκαετίες οι πρόεδροι των διαιτητών ήταν πρώην μέλη της Μαδρίτης, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές.
Μερικές φορές, όλοι ταυτόχρονα. Για 70 χρόνια, αυτοί που όριζαν τους διαιτητές, που έπρεπε να αποδώσουν δικαιοσύνη".