Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

1 year ago 85
Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

Φωτογραφία: Pool/Μενέλαος Μυρίλλας

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου (ψύξη εγκεφάλου), προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα.

Κρίσιμη η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά – Έγινε ψύξη εγκεφάλου-1

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, άγνωστο είναι πώς ο μικρός έπαθε ανακοπή. Θα πρέπει η υγεία του να βελτιωθεί, προκειμένου να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ωνάσειο, ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή.

Ήδη, πάντως, έχει ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6χρονος μεταφέρθηκε αρχικά το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου και διασωληνώθηκε, και από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πάτρα. Ωστόσο, υπήρξε και μια μικρή περιπέτεια, καθώς το ασθενοφόρο που τον μετέφερε χάλασε στη διαδρομή και χρειάστηκε να επιστρατευτεί άλλο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original