Κρεμλίνο για τιμές πετρελαίου: Είναι σημαντικό να μην μειωθούν

1 year ago 42
 Είναι σημαντικό να μην μειωθούν

REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου και των πετρελαϊκών προϊόντων, μια μέρα αφού η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα παρατείνει μέχρι το τέλος του χρόνου τη μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Ρωσία είναι μέλος της ένωσης πετρελαιοεξαγωγικών χωρών ΟΠΕΚ+, που ανακοίνωσε συνδυασμένες περικοπές περίπου 1,16 εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα σε μια αιφνιδιαστική κίνηση χθες, Κυριακή, την οποία οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν μη συνετή.

Ερωτηθείς για τις αμερικανικές επικρίσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σε αυτήν την περίπτωση, είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας (σ.σ. αγοράς) ενέργειας να διατηρηθούν στο κατάλληλο επίπεδο οι παγκόσμιες τιμές για το πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα. 

Ο Πεσκόφ υποστήριξε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι τιμές σε ένα ορισμένο επίπεδο επειδή πρόκειται για έναν τομέα ο οποίος χρειάζεται επενδύσεις και επειδή στο μέλλον δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των χωρών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία έχει συντονίσει τις κινήσεις της με τον ΟΠΕΚ+, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Η Ρωσία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με αριθμό κρατών του ΟΠΕΚ+, αυτό είναι μια συνήθης διαδικασία, αλλά τίποτε περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χώρες έχουν ανεξάρτητη γραμμή, ανεξάρτητο συμφέρον να σταθεροποιήσουν την αγορά.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Read Original