Κοτόπουλο φιλέτο πανέ με τραγανή κρούστα από νιφάδες βρώμης

1 year ago 72
Κοτόπουλο φιλέτο πανέ με τραγανή κρούστα από νιφάδες βρώμης

Οι νιφάδες βρώμης και τα αμύγδαλα κάνουν μια υπέροχα τραγανή κρούστα και κρατούν το εσωτερικό του κοτόπουλου ζουμερό. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και μαζί με μια τηγανιά πατάτες και μια πράσινη σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο μας γεύμα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο φιλέτο πανέ με τραγανή κρούστα από νιφάδες βρώμης, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το 1 κουταλάκι πάπρικα και αλατοπίπερο.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με τον αυγοδάρτη, ελαφρά, μέχρι να αρχίσουν να κάνουν έναν λεπτό αφρό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός, βάζουμε μεσαία ταχύτητα και δεν χτυπάμε για περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε καλά τις τριμμένες νιφάδες βρώμης, τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα, το δεύτερο κουταλάκι πάπρικα και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  4. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μια βαθιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο (περίπου 600 – 800 ml), να ζεσταθεί πολύ καλά.
  5. Με το ένα χέρι βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι με την πάπρικα, να καλυφθούν με το μείγμα από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε λίγα-λίγα, υπολογίζοντας περίπου 6 – 7 κομμάτια τη φορά

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 


arrow-top

Read Original