Υλικά
Τεμάχια: 15 – 16
- 2 φύλλα κουρού, κομμένα με κουπάτ ή πιατάκι σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου περίπου 7 εκ.
- 16 ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή φόρμα με θήκες για μάφιν
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά ή λάπα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 ml κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό
- 5 μπαχάρια, ολόκληρα, κοπανισμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καυτερή
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο βούτυρο για το ταψί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο