Κιμαδοταρτάκια πικάντικα

1 year ago 61
Κιμαδοταρτάκια πικάντικα

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Υλικά

Τεμάχια: 15 – 16

  •  2 φύλλα κουρού, κομμένα με κουπάτ ή πιατάκι σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου περίπου 7 εκ.
  •  16 ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή φόρμα με θήκες για μάφιν
  •  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά ή λάπα)
  •  1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  100 ml κρασί λευκό, ξηρό
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  •  1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό
  •  5 μπαχάρια, ολόκληρα, κοπανισμένα
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα, καυτερή
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  •  2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  •  1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο βούτυρο για το ταψί
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original