Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ με κομμάτια σοκολάτας, καρύδια και γλάσο από μερέντα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
- Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ. και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το γάλα και έπειτα το γιαούρτι με τις βανίλιες.
- Σταματάμε το χτύπημα, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.
- Κρατάμε περίπου 2 κουτ. σούπας από τα καρύδια (για γαρνίρισμα) και τα ενσωματώνουμε και αυτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.
- Βάζουμε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε το κέικ και γαρνίρουμε με τα λίγα καρύδια που κρατήσαμε την ώρα που είναι ζεστό το γλάσο για να κολλήσουν.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr