Διαδικασία
Ζύμη
- Για να φτιάξουμε την κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο ξεκινάμε με την ζύμη και στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και λίγο πιπέρι και προσθέτουμε το λάδι και το ξίδι.
- Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο, προσθέτοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε μπάλες και τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά κατά μέρος.
Γέμιση
- Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με το τσίπουρο (αν βάλουμε) και λίγο πιπέρι.
- Προσθέτουμε το κασέρι και ανακατεύουμε σχεδόν συνεχώς, μέχρι το τυρί να λιώσει και να φτιάξουμε έναν δεμένο χυλό. Τραβάμε από τη φωτιά, αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει κάπως και προσθέτουμε τα αυγά και το πιπέρι, ανακατεύοντας καλά.
- Σκεπάζουμε τη γέμιση με διάφανη μεμβράνη, την οποία εφαρμόζουμε στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr