Κανελόνια με κιμά γαλοπούλας

1 year ago 60
Συνταγή Για Κανελόνια Με Κιμά Γαλοπούλας | Star.gr

Φτιάξτε τη λαχταριστή συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη με μόλις 9 ευρώ

Μια λαχταριστή συνταγή για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας ετοίμασε το πρωί της Δευτέρας (20/02) ο Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Κρεμμυδόπιτα με φέτα - Μία πίτα με «χρώμα»

Συγκεκριμένα ο γνωστός chef μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και έδειξε βήμα - βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν κανελόνια με κιμά γαλοπούλας. 

Υλικά

  • 500 γρ. Κανελόνια
  • 500 γρ. Κιμάς γαλοπούλας
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο Καρότο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 Ντομάτες
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • 1 κ.σ. Πελτές ντομάτας
  • 220 γρ. Ζωμός λαχανικών
  • 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  • 50 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1,1 λίτρο Γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 1 Αυγό
  • 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπιφτέκια κοτόπουλο με πατάτες και πιπεριές στον φούρνο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  • Τρίβουμε στο χοντρό σημείο του τρίφτη το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε τα υλικά, για ακόμα 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, τον ζωμό, το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 10-15 λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με μεγάλη βάση λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, να καβουρδιστεί με προσοχή και να μην “πιάσει” στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μισό από το γάλα τμηματικά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, ώστε να έχουμε μια λεία μπεσαμέλ, χωρίς σβόλους.
  • Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στην επιφάνειά της, σβήνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, προσθέτουμε τα 2/3 από την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στο τέλος το αυγό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας, γεμίζουμε με ένα μεγάλο κουτάλι τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ επάνω από τα κανελόνια.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 30-35 λεπτά.
  • Περίπου 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.

Read Original