Κ19 Παναθηναϊκός - Πόρτο 0-1: Το πάλεψαν οι πράσινοι αλλά δεν τα κατάφεραν

1 year ago 66

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ 08.02.2023 | 20:54

Οι Νέοι του Παναθηναϊκού πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στην ταλαντούχα Πόρτο που βρήκε ένα γκολ με τον Μεϊρέλες και πέρασε στους 16 του Youth League.

Οι Νέοι του Παναθηναϊκού γνώρισαν την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Youth League μετά την ήττα από την Πόρτο την Τετάρτη (8/2) το βράδυ στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι του Βαγγέλη Σάμιου το πάλεψαν όσο μπορούσαν κόντρα στην ταλαντούχα ομάδα από την Πορτογαλία αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν με 1-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να απειλεί πρώτος και να βρίσκεται κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά ο Καλοσκάμης πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το διαγώνιο πλασέ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ριμπέιρο. Λίγο αργότερα ο Λιατίφης έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά με τον Μπιλάλ να πιάνει το σουτ και τον Ριμπέιρο να αποκρούει χωρίς πρόβλημα.

Η Πόρτο ανέβασε την απόδοση και απείλησε αρχικά με τον Μοντέιρο να κάνει ωραία ντρίπλα και το πλασέ μετά τον υπέροχο συνδυασμό που είχε με τον Καντέ αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Κλίντμαν αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους όταν ο Μεϊρέλες βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια έκανε το πλασέ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Βίνχας στο 61' με κεφαλιά να σημαδεύει το δοκάρι μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια καλή στιγμή στο 62' του Πιτσώτη μετά από κόρνερ και τον Ριμπέιρο να διώχνει εντυπωσιακά στο 63'.

Το τριφύλλι απάντησε στα δοκάρια της Πόρτο στο 67' με την βολίδα του Βολάκη εκτός περιοχής να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ριμπέιρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κλίντμαν, Τσεβάς, Προδρομίτης, Πιτσώτης (85' Φικάι), Παυλάκης, Καλοσκάμης (80' Νταμπίζας), Λιατίφης (85' Σπαθάρης), Συμεωνίδης, Κυριόπουλος (85' Καλός), Βολάκης, Μπιλάλ.

ΠΟΡΤΟ: Γ. Ριμπέιρο, Ροντρίγκες, Βίνχας, Μπρας, Φερνάντο, Πιρές (85' Ρεγκάλ), Α. Ριμπέιρο, Ολιβέιρα (73' Τζαλό), Μοντέιρο (90' Ντίας), Μεϊρέλες, Καντέ (85' Αγκμπονίφο).

Read Original