Ιστορικό μετάλλιο για τον Αλέξανδρο Γκίννη στο Αλπικό Σκι

1 year ago 81

Ο Αλέξανδρος Ιωάννης Γκίννης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σλάλομ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Αλπικού Σκι, που διεξάγεται στην πόλη Σαμονί της Γαλλίας.

Το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε ο Ελβετός, ΡεΪμόν Ζενχάουζερν, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση, με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου και δύο εκατοστών από τον Έλληνα χιονοδρόμο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο, πήρε ο -επίσης- Ελβετός, Ντάνιελ Γιουλ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γκιννής έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι.

«Είναι απλά ένα όνειρο, οι τελευταίες δύο εβδομάδες. Ιστορικό για την Ελλάδα, η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου», δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press ο Αλέξανδρος Γκιννής και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν ξέρω τι συνέβη. Απλά τα έδωσα όλα στις τελευταίες πύλες». 

It’s not often that 🥈 steals the headlines.

AJ Ginnis secures a historic first alpine ski medal for 🇬🇷 pic.twitter.com/e87qwQPHGX

— Eurosport (@eurosport) February 19, 2023

Η ανάρτηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει: Aπίστευτη επιτυχία του πρωταθλητή της χιονοδρομίας Αλέξανδρου Γκιννή. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι που γίνεται στη Γαλλία, στην τεχνική κατάβαση. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας.

Aπίστευτη επιτυχία του πρωταθλητή της χιονοδρομίας Αλέξανδρου Γκιννή ⛷! Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι που γίνεται στη Γαλλία, στην τεχνική κατάβαση. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας#ΤeamHellas 🇬🇷#slalom pic.twitter.com/RsiKDn1HZw

— Ηellenic Olympic Committee (@HellenicOlympic) February 19, 2023

Συγχραρητήρια από τον πρωθυπουργό 

Τον Έλληνα σκιέρ συνεχάρη και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter όπου έγραψε:
«Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε».

Ο Αλέξανδρος Γκιννής έγραψε ιστορία! Ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλπικού Σκι, κατέκτησε το ασημένιο στην τεχνική κατάβαση, κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε υπερηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε! 🇬🇷#FISAlpine pic.twitter.com/mouKp3ivVF

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 19, 2023

Ο Γκιννής, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μέχρι το 2018, έχει γεννηθεί στην Ελλάδα κι έφυγε σε ηλικία 12 ετών. Έγινε ο πρώτος που κατέκτησε 2η θέση σε Ολυμπιακό χειμερινό άθλημα/αγώνισμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original