ΗΠΑ: Παραμένει η νευρικότητα στον τραπεζικό κλάδο- Στο επίκεντρο η PacWest

1 year ago 80

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο «θόρυβος» από την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan, και ήδη νέες φουρτούνες απασχολούν τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται η τράπεζα του Λος Άντζελες, PacWest Bancorp.

Οι μετοχές της τράπεζας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση 56% κατά τις μετασυνεδριακές συναλλαγές, και αφού έγινε γνωστό ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες είναι η πώληση ή η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η αντίδραση της αγοράς υπογραμμίζει την αγωνία των επενδυτών για έναν κλάδο που κλονίζεται από χρεοκοπίες τραπεζών και εκροές καταθέσεων από τις αρχές Μαρτίου. Οι μετοχές πολλών περιφερειακών τραπεζών της Δυτικής Ακτής έχουν πληγεί ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι οι πελατειακές τους βάσεις είναι παρόμοιες.

Μετά την κατρακύλα της μετοχής της, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει την αγορά, η PacWest ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο.

«Η τράπεζα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων μετά την πώληση της First Republic Bank και μετά άλλες εξελίξεις», ανέφερε η PacWest σε δήλωση της Τετάρτης. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερά και ξεπέρασαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας», σημείωσε επίσης.

Η PacWest ανακοίνωσε επίσης ότι «έχει εξετάσει πωλήσεις στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων», μεταξύ των οποίων την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 2,7 δισ. δολ.

«Πρόσφατα, η εταιρεία προσεγγίστηκε από αρκετούς πιθανούς συνεργάτες και επενδυτές – οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων», συμπλήρωσε.

Πάντως οι αναλυτές της αγοράς προβληματίζονται σχετικά με το κατά πόσο μπορούν τα σχόλια της PacWest να καθησυχάσουν την ανησυχία.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά από κάθε τραπεζική κατάρρευση και μία αύξηση επιτοκίων: Γιατί δεν φρενάρει η Fed;

Read Original