Η (σύντομη) εποχή του μούσμουλου

1 year ago 55
Η (σύντομη) εποχή του μούσμουλου

Φωτ: Γαστρονόμος

Αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο με το μικρότερο ίσως διάστημα διάθεσης στην αγορά, έχει μόνο πιστούς φίλους και το ίδιο πιστούς εχθρούς. Να φταίει που η σάρκα του, αν και ζουμερή και μυρωδάτη είναι ελάχιστη, σε σχέση με τα μεγάλα κουκούτσια του; Να φταίει ότι αν το φας άγουρο είναι ξινό και στυφό; Μπορεί να φταίει και η ομολογουμένως υψηλή τιμή του.

Οι θαυμαστές του, όμως, θα αντιτάξουν τη νοστιμιά και την ευωδιά της ώριμης ζουμερής του σάρκας, ιδιαίτερα αν είναι καλοαναθρεμμένο και από φημισμένη ποικιλία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν λίγο καλύτερο το ακριβοθώρητο μούσμουλο και πώς μπορούμε να το αξιοποιήσουμε στην κουζίνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr


arrow-top

Read Original