Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (14/01)

1 year ago 101

Σήμερα και αύριο, ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει τη συναυλία «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Κατερίνα Πολέμη, Φώτης Σιώτας. Μέγαρο Μουσικής, 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

Ο Μάρκος Δολόπικος επιμελείται την έκθεση «Street Photography» που φιλοξενεί η Blank Wall Gallery έως τις 25 Ιανουαρίου. Οι εικόνες από φωτογράφους ανά τον κόσμο προέρχονται από διαφορετικές πόλεις, χώρες και ηπείρους, και αποτυπώνουν τις συνθήκες και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη.

Η Λέσχη Πολιτισμού Εναστρον διοργανώνει λογοτεχνικές συναντήσεις με τίτλο «Ο Κάφκα κατοικεί στα Εξάρχεια», στο ομώνυμο καφέ-βιβλιοπωλείο. Η πρώτη συνάντηση γίνεται απόψε με θέμα «Φραντς Κάφκα – Ο άνθρωπος και το έργο του». Συμμετέχουν ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου και τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Εναστρον. Στις 7 μ.μ., Σόλωνος 101.

Προτελευταία παράσταση για την «Ημέρα Κυρίου» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο θέατρο Σταθμός. Μέσα από το κοινωνικό δράμα, οι χαρακτήρες «ξυπνούν» στον θεατή υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις. Πρωταγωνιστούν οι Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Αθανασόπουλος, Αναστασία Παντούση. Στις 9 μ.μ., Βίκτωρος Ουγκώ 55.

Η Αλεξάνδρα Μπουνάτσα εμφανίζεται ξανά στη μουσική σκηνή του Caja de Musica μαζί με τους μουσικούς της για μια παρουσίαση του νέου της πρότζεκτ. Στις 10 μ.μ., Σινώπης 27, Αμπελόκηποι.

Read Original