Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης (11/04)

1 year ago 40

Η Σαβίνα Γιαννάτου και η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου θα ερμηνεύσουν τα σολιστικά μέρη του έργου «Stabat Mater» του Ουαλλού συνθέτη Καρλ Τζένκινς, ενώ στο πρωτότυπο ορατόριο συμπράττουν οι MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου, με τη μεικτή χορωδία MUSICA, που ιδρύθηκε από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής». Στη διδασκαλία χορωδίας και στη μουσική διεύθυνση, ο Δημήτρης Μπουζάνης. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρ-τίου και Παραλία, στις 20.30.

Εντυπωσιακά τοπία πόλεων καταγράφει ο ζωγράφος Χρήστος Παλλαντζάς στη νέα του έκθεση με τίτλο «In medias res» (φωτ.), που διαρκεί μέχρι τις 29 Απριλίου στην Evripides Art Gallery. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 11.00 έως τις 20.30. Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης οργανώνει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα εργαστήρια για τα παιδιά. Σήμερα Μεγάλη Τρίτη, από τις 11.00 έως τις 13.00, παιδιά από 6 έως 12 ετών θα μάθουν να διακοσμούν με την τεχνική decoupage πασχαλινές λαμπάδες, ενώ αύριο Μεγάλη Τετάρτη την ίδια ώρα θα δημιουργήσουν και θα διακοσμήσουν πασχαλινά στεφάνια από φελιζόλ. Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: politismos-ilioupoli.gr, τηλ. 210-99.40.699, Νικομάχου 18, Ηλιούπολη.

Την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου μπορούν να επισκεφθούν όσοι θέλουν να ζήσουν τη μυσταγωγία και το κατανυκτικό πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε μια συναυλία με έργα Μπαχ και με τίτλο «Midnight Bach». Ερμηνεύει η βιολονίστρια Ιρις Λουκά. Στις 23.00, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα.

Τελευταία παράσταση του έργου «Μετά την πρόβα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, σε σκηνοθεσία του Βαλάντη Φράγκου, με την ομάδα 3rd person theater group, στο Θέατρο Θησείον. Παίζουν οι Ιερώνυμος Καλετσάνος, Ελένη Ζαραφίδου. Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, στις 21.00.

Read Original