Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (27/01)

1 year ago 49
Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (27/01)

Το Ιδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Ποίηση και Jazz». Ξεκίνημα με ένα αφιέρωμα στην τζαζ ποίηση του 20ού αιώνα και στα ιαπωνικά χαϊκού, που παρουσιάζει το κουαρτέτο We Real Cool. Στις 8.30 μ.μ., Αμφιθέατρο, Ερατοσθένους 13.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ), υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν το 26ο Παζάρι Βιβλίου. Από σήμερα έως και τις 19 Φεβρουαρίου η πλατεία Κλαυθμώνος φιλοξενεί εκδότες από όλη την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Η Αιμιλία Μπουρίτη και η Καλλιτεχνική Πλατφόρμα Συν+εργασία παρουσιάζουν το έργο «Σιδηροδρομικές μνήμες» («Railway memories») στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίασης των έργων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα σύνορα. Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Ελεύθερη είσοδος. Στις 7 μ.μ., Πολεμικό Μουσείο Αθηνών – Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας», Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2.

Ο Κώστας Μπαρμπάτσης παρουσιάζει το βιβλίο «Λυκοχαβιά» (εκδ. Κέδρος). Με τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο σκιτσογράφος-δημιουργός κόμικς Θανάσης Πέτρου, ο συγγραφέας Γιάννης Παλαβός και η συγγραφέας-επιμελήτρια εκδόσεων Αλέκα Πλακονούρη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Βασίλης Τριάντης (λαούτο), Δημήτρης Γάσιας (βιολί) και Παναγιώτης Τσάκος (κιθάρα – τραγούδι). Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νεκτάριος Φαρμάκης. Στις 7 μ.μ., Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει», Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού.

Η γκαλερί Black Duck παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «The Point». Επιμέλεια: Δέσποινα Πανταζή. Εγκαίνια σήμερα, από τις 7 έως τις 10 μ.μ. Χρήστου Λαδά 9α.

Read Original