Η Κίνα στηρίζει τις κινεζικές επιχειρήσεις για να εισαχθούν στα χρηματιστήρια του εξωτερικού στη βάση των σχετικών νόμων και κανονισμών

1 year ago 71

Πρόσφατα, η Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας εξέδωσε κανόνες που αφορούν την είσοδο των κινεζικών επιχειρήσεων στα χρηματιστήρια του εξωτερικού, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ στις 31 Μαρτίου. Η Κίνα στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις για να εισαχθούν στα ξένα χρηματιστήρια με βάση το υπάρχον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, ανοίγωντας διάπλατα την πόρτα για την ευρεία χρηματοδότηρη των επιχειρήσεων αυτών.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες κινεζικές εταιρείες εισάγονται στα χρηματιστήρια του εξωτερικού και λαμβάνουν χρηματοδότηση, αλλά μέχρι τώρα, το υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο αδυνατούσε να ανταπεξέλθει πλήρως στα νέα δεδομένα και ανάγκες. Την ίδια στιγμή, το διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μεγάλες μεταβολές και αυξανόμενη αβεβαιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπροσαρμογή του ρυθμιστικού συστήματος και των κανόνων για την εισαγωγή των επιχειρήσεων στα ξένα χρηματιστήρια αντανακλά μια ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση · ότι δηλαδή η Κίνα επιμένει στην απαρέγκλιτη επέκταση του ανοίγματος της κεφαλαιαγοράς και τη στήριξη των επιχειρήσεων ώστε οι τελευταίες να αξιοποιήσουν τους πόρους και τις δυνατότητες των διεθνών αγορών και της εσωτερικής αγοράς της Κίνας. Το ίδιο αμετάβλητο παραμένει το όραμα και ο στόχος των διεθνών επενδυτών για συμμετοχή στα κέρδη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας.

Οι κανόνες ταξινόμησης των επιχειρήσεων προς εισαγωγή στα χρηματιστήρια του εξωτερικού που δημοσιεύονται αυτή τη φορά ενισχύουν την πλήρη εφαρμογή των σχετικών νόμων και κανονισμών, καθιστούν την κυβερνητική λειτουργία στον τομέα αυτό περισσότερο διαφανή και τυποποιημένη, συμβάλλουν στην παροχή αποτελεσματικότερων υπηρεσιών και βελτιώνουν το ευρύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο από μέρους της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, τα νέα πρότυπα στηρίζουν τη σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τονώνοντας τη ζωτικότητα της αγοράς και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη. Η Κίνα συνεχίζει να μειώνει δυναμικά τους υπάρχοντες περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις, επεκτείνοντας το άνοιγμα διαφόρων κλάδων και μειώνοντας τους περιορισμούς πρόσβασης στην αγορά.

Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις που απαγορεύουν την εισαγωγή σε χρηματιστήρια του εξωτερικού λόγω ευαίσθητων εθνικών συμφερόντων, δεν τίθενται άλλοι όροι ή προϋποθέσεις, με τις υποχρεώσεις και ευθύνες της αγοράς και της κυβέρνησης να είναι ξεκάθαρες. Σε σύγκριση με τη μέχρι τώρα πολιτική, η διαδικασία υποβολής εγγράφων εκ μέρους των επιχειρήσεων έχει επίσης απλοποιηθεί.

Με στόχο την προάσπιση της εθνικής της ασφάλειας, η Κίνα θα συνεχίσει να διευρύνει το άνοιγμα της κεφαλαιαγοράς της. Η κυβέρνηση θα σέβεται και θα στηρίζει τις εταιρείες εκείνες που όταν εισάγονται στα χρηματιστήρια του εξωτερικού ακολουθούν πιστά τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς.

Η Κίνα στηρίζει τις επιχειρήσεις μέσα από το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα βοηθήσει τις εταιρείες να ενσωματωθούν καλύτερα στις διεθνείς αγορές, παρέχοντας επαρκείς οικονομικές εγγυήσεις για την ανάπτυξή τους στο εξωτερικό. Από μία ευρύτερη άποψη, η κινεζική οικονομία έχει ήδη ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στην παγκόσμια οικονομία, και προωθώντας τη διασύνδεση των βιομηχανιών υψηλής ποιότητας και των πόρων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αξιοποιεί καλύτερα τους παγκόσμιους πόρους για την τόνωση της πραγματικής της οικονομίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη μιας ανάπτυξης υψηλής ποιότητας.

Read Original