Η κακαβιά με μπλε καβούρια

1 year ago 71
Η κακαβιά με μπλε καβούρια

«Την κακαβιά με καβούρια δεν την ήξερα, την έμαθα από τον Βασίλη Καλλίδη. Με έδωσε τη συνταγή και την έμαθα, δεν λέω ψέματα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Άρτεμη Παπακωστίδου-Διακάκη – η μοναδική γυναίκα αλιέας στο Δέλτα του Έβρου και μαγείρισσα που μας έδωσε τη συνταγή- καθώς ανακατεύει την καβουροκακαβιά. Φρέσκα μπλε καβούρια βρίσκουμε δύσκολα και μόνο μετά από παραγγελία σε έμπιστο ψαρομανάβη, διαφορετικά επιλέγουμε καβουρόψιχα κονσέρβας από την ελληνική εταιρεία Aegean Gourmet (ενδεικτικά στα καταστήματα: Μπαλάσκας, Degustation, Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, Εδώδιμον, σε επιλεγμένα Mega AB κ.ά.).

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  2 μέτριες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  •  2 μέτρια καρότα, σε χοντρές φέτες
  •  1 κλωνάρι σέλερι, καθαρισμένο από ίνες, σε λεπτές φέτες
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  •  1 κονσέρβα καβουρόψιχα (ή 2-3 φρέσκα μπλε καβούρια, ολόκληρα)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  λίγος χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο


arrow-top

Read Original