Γιουβέτσι με σκορπίνα

1 year ago 47
Γιουβέτσι με σκορπίνα

Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Μοντέρνο φαγητό από έναν ταλαντούχο σεφ τον Λουκά Μάιλερ, που μας είχε μαγειρέψει στο καφενείο – εστιατόριο «Έννοια πο’χεις» στη Λήμνο.

Υλικά
Μερίδες: 4

-1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη και ολόκληρη (ή ουρές πεσκανδρίτσας)

-100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (ο σεφ προτιμά λευκό κρεμμύδι στα μαγειρευτά, γιατί με το μαγείρεμα γλυκίζει, ενώ στις σαλάτες κόκκινο, γιατί ωμό είναι όσο γλυκό και αψύ χρειάζεται)

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

-4 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

-1 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός ψαριού, ζεστός ή νερό

-80 ml λευκό, ξηρό κρασί

-50 ml γλυκό, λευκό κρασί

-250 γρ. κριθαράκι ψιλό

-2-3 κορυφές μάραθου ή άνηθου

-120 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-πολτός κρεμμυδιού

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr


arrow-top

Read Original