Μοντέρνο φαγητό από έναν ταλαντούχο σεφ τον Λουκά Μάιλερ, που μας είχε μαγειρέψει στο καφενείο – εστιατόριο «Έννοια πο’χεις» στη Λήμνο.
Υλικά
Μερίδες: 4
-1 κιλό σκορπίνα, καθαρισμένη και ολόκληρη (ή ουρές πεσκανδρίτσας)
-100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (ο σεφ προτιμά λευκό κρεμμύδι στα μαγειρευτά, γιατί με το μαγείρεμα γλυκίζει, ενώ στις σαλάτες κόκκινο, γιατί ωμό είναι όσο γλυκό και αψύ χρειάζεται)
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
-4 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
-1 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός ψαριού, ζεστός ή νερό
-80 ml λευκό, ξηρό κρασί
-50 ml γλυκό, λευκό κρασί
-250 γρ. κριθαράκι ψιλό
-2-3 κορυφές μάραθου ή άνηθου
-120 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-πολτός κρεμμυδιού
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr