Γιοβάνοβιτς: "Μας βρήκε απροετοίμαστους η φάση του γκολ, αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο"

1 year ago 54

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ 08.01.2023 | 23:56

Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στάθηκε κυρίως στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και το οποίο βρήκε απροετοίμαστη όλη την άμυνα της ομάδας.

Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκός στάθηκε κυρίως στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και το οποίο βρήκε απροετοίμαστη όλη την άμυνα της ομάδας.

Σας είδαμε στο τέλος να διαμαρτύρεστε στον διαιτητή, θέλετε να μας πείτε τι έγινε;

"Δεν πρόκειται να σας πω, αλλάξτε την ερώτηση. Δεν πειράζει, αφήστε το, δεν θα συζητήσουμε για τους διαιτητές".

Τι ήταν αυτό που δεν είχε ο Παναθηναϊκός στο αποψινό παιχνίδι;

"Όταν είχαμε τη μπάλα στα πόδια μπορούσαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνίδιου να την κυκλοφορούμε χωρίς να δεχόμαστε μεγάλη πίεση και στις φάσεις που είχαμε εμείς τη μπάλα τα μεγαλύτερα προβλήματα τα είχαμε με τις αποφάσεις που παίρναμε και τη βιασύνη που μας χαρακτήρισε".

Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, τι περιμένατε απ' αυτό;

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Με αρκετά τρεξίματα, μονομαχίες, αυτό το περιμέναμε, ήταν σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Δεν υπήρχαν πολλές φάσεις και όπως απόδείχτηκε όποιος θα έβαζε γκολ θα κέρδιζε το ματς. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά την τελική πάσα και να είχαμε καλύτερη συνεργασία στις φάσεις που βγαίναμε με παίκτη παραπάνω. Να έχουμε καλύτερες επιλογές. Είναι λογικό πως σε κάποια διαστήματα του αγώνα η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της αλλά δεν είχαμε προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Και το γκολ που δεχτήκαμε ήταν πολύ περίεργο. Εννοώ πάσα του διαιτητή και δύο πάσες μετά τον τραυματισμό του τερματοφύλακα. Ήταν μια φάση ξαφνική που μας βρήκε τελείως απροετοίμαστους που αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο. Δεν χρειαζόταν να είμαστε τόσο απροετοίμαστη σε μια τέτοια στιγμή που έκρινε το παιχνίδι".

Πως ήταν η ατμόσφαιρα στην "OPAP Arena", πως το ζήσατε;

"Είναι απόλαυση να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, νομίζω φέτος επειδή έχω αλλάξει αρκετά χρόνια, είναι καλύτερα τα πράγματα. Είναι ένα καινούργιο στάδιο, είναι απόλαυση για όλους μας να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα όπως και εμείς στη Λεωφόρο".

Η ΑΕΚ δείχνει πως θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα;

"Η ΑΕΚ από την αρχή της χρονιάς διεκδικεί το πρωτάθλημα. Έχει καλή ομάδα, δίκαια βρίσκετε ψηλά στη βαθμολογία. Εγώ και όταν η βαθμολογία μας ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με την δεύτερη ομάδα έλεγα πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι δυνατό και αμφίρροπο. Γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια και όχι μόνο εμείς και η ΑΕΚ αλλά και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν τη θέληση και τη δυναμική να παλέψουν για το πρωτάθλημα και σίγουρα θα υπάρχει ένα δύσκολο πρωτάθλημα που θα έχει σε κάθε παιχνίδι μεγάλο ενδιαφέρον".

Τι κρατάτε από το σημερινό ματς ενόψει και του αγώνα με τα Γιάννινα;

"Το σημερινό ματς ήταν ξεχωριστό σε σχέση με αυτά που είχαμε παίξει και αυτά που έχουμε μπροστά μας. Ήταν ένα ντέρμπι, είναι φυσιολογικό. Δεν έχει πολλά πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε. Τα Γιάννινα έχουν δείξει ιδιαίτερα μετά την έναρξη ξανά του πρωταθλήματος καλό πρόσωπο σε δύσκολα παιχνίδια. Πρέπει σύντομα να ξεχάσουμε το σημερινό και να κοιτάξουμε το επόμενο. Κάθε παιχνίδι κρύβει τις παγίδες του και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε".

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, πως θα τη διαχειριστείτε;

"Η ήττα πονάει, πάντα πονάει, οποιαδήποτε ήττα, πόσο μάλλον σε ντέρμπι. Είναι και θέμα διαχείρησης. Δύσκολα την καταπίνεις αλλά μπροστά μας έχουμε σοβαρά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος".

Read Original